Megint bohócot csinált magából egy angol bíró - videó

Horizontal
Referee Lee Mason (2L) talks into his headset as West Bromwich Albion's English striker Jamie Soule (R) remonstrates with Brighton's English defender Lewis Dunk (L), after a free kick by Dunk led to a goal, which following a VAR decision was ruled out, and then in, and then finally out by Mason, during the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Brighton and Hove Albion at The Hawthorns stadium in West Bromwich, central England, on February 27, 2021. (Photo by PETER POWELL / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albion házigazdaként 1-0-ra legyőzte szombaton a Brightont az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. A találkozó mégsem arról marad emlékezetes, hogy a WBA sorozatban hét nyeretlenül megvívott Premier League-meccs után tudta ismét begyűjteni mindhárom három pontot, hanem Lee Mason játékvezető kapitális hibájáról, aki a saját figyelmetlensége miatt előbb megadott, majd visszavont egy brightoni találatot.

A találkozó 29. percében a Brighton játékosa, Lewis Dunk készült elvégezni egy szabadrúgást. A mellette álló Lee Mason egyszer csak a sípjába fújt – ezzel jelt adva, hogy el lehet lőni a labdát –, mire Dunk a kapu közepébe lőtt miközben a WBA kapusa éppen a sorfalat igazgatta.

Csakhogy mielőtt a labda áthaladt volna a gólvonalon, Mason játékvezető újra a sípjába fújt, mert valószínűleg így akarta korrigálni az első, elsietett sípszót. Az angol játékvezető azonban a brightoni focisták győzködése után érvényesnek ítélte a találatot, viszont a VAR-szobából néhány perc után úgy ítélték meg, hogy a gól szabálytalan körülmények között született, így visszavonták a gólt.

Az eset után Jeff Stelling, a SkySports újságírója és a korábbi angol válogatott játékos, Paul Merson is percekig nevetett, és nem értették, mit művelt Mason.

A Brighton pedig 1-0-ra elvesztette a meccset, pedig simán meg is nyerhette volna, ugyanis az első félidőben Pascal Gross, a másodikban pedig Danny Welbeck is kapufára lőtt egy tizenegyest.