Nevetségesen kevés pénzért szabadulna Cristiano Ronaldótól a Juventus

fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after opening the scoring during the Italian Serie A football match Juventus vs Crotone on February 22, 2021 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint azt követően, hogy egyre valószínűbbé válik Cristiano Ronaldo távozása a Juventustól, a torinói klub már meg is határozta a portugál klasszis kivásárlási árát.

Pénteken a Marca információira hivatkozva írta meg az Origo is, hogy Cristiano Ronaldo jó eséllyel a nyáron távozik a Juventustól, és elképzelhető, hogy visszatér korábbi sikerei színhelyére, a Real Madridhoz.

Az ötszörös aranylabdaás portugál klasszist 2018 nyarán 117 millió euróért vette meg a Realtól a Juventus, és a mértékadó Transfermarkt adata alapján ma is 60 millió euró a piaci értéke. A Juve azonban látványosan szabadulna a 36 éves támadótól, akinek 2022 nyarán jár le a szerződése, ezért a Football Italia információi szerint mindössze 29 millió euróban határozta meg a kivásárlási árát. Ez az összeg a mai átigazolási piacon szinte aprópénznek számít.

Úgy tűnik, méltatlan módon fog zárulni a torinói kaland Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az persze kérdéses, hogy a vevő és az eladó hogy osztja meg a támadó 30 millió eurós éves fizetését. Hiszen Ronaldo – és ügynöke, a rettegett Jorge Mendes – aligha fog lemondani ennyi pénzről.

Nem mondhatni, hogy Cristiano Ronaldo teljesen sikertelen lett volna a Juventusnál, hiszen két bajnoki cím mellett két olasz szuperkupát is nyert a klubbal, ugyanakkor két egymást követő évben esett ki a Bajnokok Ligájából már a legjobb 16 között. Míg 2020-ban a Lyon, addig idén az FC Porto állította meg az olasz csapatot. Ronaldo eddig 121 tétmérkőzésen 92 gólt szerzett a klub színeiben, az idei szezonban 32 meccsen 27 gólnál jár.