Cristiano Ronaldo szívhez szóló üzenetet írt Peléhez és rajongóihoz

Cristiano Ronaldo Juventus
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his second goal during the Italian Serie A football match Cagliari vs Juventus on March 14, 2021 at the Sardegna Arena in Cagliari. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután vasárnap este, a Cagliari otthonában mesterhármassal vette ki a részét a Juventus 3-1-es bajnoki sikeréből, Cristiano Ronaldo egy hosszú üzenetet intézett rajongóihoz és Peléhez az Instagram-oldalán.

Íme a 36 éves legenda Instagram-posztjának fordítása:

"Az elmúlt hetek tele voltak olyan hírekkel és statisztikákkal, amik azt bizonyítják, hogy én lettem minden idők legeredményesebb futballistája, megelőzve Pelé 757 gólját. Amellett, hogy hálás vagyok a sok említésnek, itt az idő, hogy eláruljam, miért nem tartottam ekkor még fontosnak ezt a rekordot.

Csodálatom örök és feltétel nélküli Edson Arantes do Nascimento úr irányába. Számomra Pelé 767 gólt ért el karrierjében, mert nem szabad elfeledkezni a Sao Paulo állami csapatában lőtt kilenc, illetve a brazil hadsereg csapatában lőtt egy góljáról sem. A világ és a futball is megváltozott a 20. század közepe óta, de ez nem azt jelenti, hogy a saját érdekeink szerint törölhetjük a történelem egyes részeit.

A mai napon elértem a 770. gólom pályafutásom során profi mérkőzésen, aminek kapcsán az első szavaim Peléhez szólnak. Nincs olyan játékos a világon, aki úgy nőtt fel, hogy ne hallott volna legalább egy történetet veled kapcsolatban, ez alól én sem vagyok kivétel. Éppen ezért örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen góllal lettem én minden idők legjobb gólszerzője. Megdönteni Pelé rekordját az valami olyasmi volt, amiről Madeirán felnőve gyermekként nem is álmodhattam.

Köszönöm szépen mindenkinek, aki valamilyen módon támogatott az utam során. A csapattársaimnak, az ellenfeleimnek, e csodálatos játék rajongóinak szerte a világon, és mindenek felett családomnak és közeli barátaimnak. Higyjétek el nekem, nélkületek nem tartanék ott, ahol.

Már alig várom, hogy jöjjenek a következő meccsek és kihívások. A következő rekordok és trófeák. Ez a történet még messze van a végétől. A jövő itt van, és még nagyon sok dolog van, amit a Juventusszal és a portugál válogatottal megnyerhetünk."