Társoldalunk:

Leköpte és prostituáltnak nevezte a fiatal bírónőt a focista

2021.04.07. 08:47

Megdöbbentő történetre derült fény, ugyanis egy mindössze 18 éves focibírót, Julie Alsbrót szeptemberben az egyik játékos lökdöste, leköpte és sértő szavakkal illette. Az eset nagy botrányt okozott Dániában.

Az ismeretlen focista szeptemberben még a dán Egernsund KIF csapatában játszott, a botrányos viselkedése után pedig csupán hatnapos eltiltással büntették.

Az esetet később a dél-jütlandi rendőrségnek is jelentették. Kedden pedig már a bíróságon tárgyalták az ügyet, ahol a 29 éves férfit 20 nap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték - adta hírül a JydskeVestkysten. Julie Alsbro is jelen volt kedden a tárgyaláson, ahol elmagyarázta, mi történt.
Teljesen megdöbbentem. A játékos leköpött és prostituáltnak nevezett. Mikor hazaértem a meccs után, csak ki kellett adnom magamból mindent, ezért mindent elmeséltem a családomnak" - mondta Alsbro a JydskeVestkysten információi szerint.

A botrányos eset tavaly ősszel történt, a dán klubnál pedig egy hetet vártak a bocsánatkéréssel, majd megpróbálták eltussolni az ügyet.
Nem tudjuk megváltoztatni a történteket, ezért számunkra most az a legfontosabb, hogy ez a jövőben ne fordulhasson elő többet"- írta a klub a sajtóközleményében.

A sajtóközleményben továbbá az is szerepelt, hogy az Egernsund KIF meghívta a bírót, hogy a dán labdarúgó-szövetséggel, valamint a játékvezetőkkel közösen beszéljék meg az esetet. Julie Alsbro azonban nem fogadta el a meghívást, mivel a feljelentés után a rendőrség azt tanácsolta neki, hogy ne kommunikáljon se a klubbal, se a játékossal, amíg tart a nyomozás.

Az ügyészség szerint a 29 éves játékos büntetett előélete súlyosító körülménynek számít. A vádlott ügyvédje kedden bejelentette, hogy a fellebbezési kérelmet későbbi időpontban terjeszti elő.

Forrás