Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának elnöke, Daniel Levy egy sokkal inkább támadóbb felfogású edzőt szeretne a csapat kispadjára ültetni José Mourinho kirúgása után. Minderre azonban a következő szezontól kerülhet sor, mert a jelenlegi idény végéig Ryan Mason lesz a klub menedzsere.

A Spurs elnöke olyan trénert szeretne a csapat élére, aki leginkább a támadójátékot preferálja, modern szemlélettel rendelkezik, és nagy figyelmet fordít a fiatal játékosok fejlesztésére. Tulajdonképpen olyan szakembert keres, mint Mourinho elődje, a 2019 novemberében menesztett Mauricio Pochettino, akivel az együttes abban az évben a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutott. Az argentin tréner jelenleg a PSG edzője, amellyel a BL-ben kifejezetten jól szerepel, hiszen már elődöntős, de az ő visszatérése természetesen nem opció.

Mourinhót hétfőn rúgta ki a Tottenham vezetősége, pont akkor, amikor az európai futballban hatalmas vihart kavart a Szuperliga létrehozásának terve,

amelyben a londoni csapat az egyike annak a 12 szakadár klubnak, amely az új versenysorozat megalapításában érdekelt. A hírek szerint a portugál tréner is ellenezte a Szuperligát, és emiatt hétfőn edzést sem volt hajnlandó tartani a futballistáknak, de nem csak ez állt a menesztésének hátterében.

José Mourinho nem volt eléggé támadó felfogású edző a Tottenham számára Forrás: AFP/Adam Davy

A The Guardian megírta, hogy a december óta jelentkező rosszabb bajnoki eredmények, a korai Európa-liga-búcsú, valamint az öltöző megosztottsága mind-mind Mourinho menesztéséhez vezettek.

A csapat korábbi középpályása, az eddig a fiatalokkal foglalkozó Ryan Mason - akinek játékoskarrierje egy durva fejsérülés miatt hamar véget ért - veszi át az együttes irányítását a szezon hátralévő részében.

Mason első meccse a Southampton ellen következik szerdán, míg vasárnap az angol Ligakupa döntőjében a Premier League éllovasa, a Manchester City lesz a Tottenham ellenfele. A londoni csapat a szezon hajrájában a BL-indulás kiharcolásához szeretné elérni legalább a negyedik helyet a bajnokságban, jelenleg ez a legfontosabb célja a klubnak. A Spurs 2008 óta nem nyert trófeát, és a Ligakupa döntőjében jóval esélyesebbnek számít a City, de a szurkolók bíznak abban, hogy az ideiglenes menedzserrel meglepetést okozhat az együttes.

Ryan Mason irányítja a Spurst a szezon hátralévő részében Forrás: tottenhamhotspur.com

A Tottenham a következő szezontól mindenképpen új edzőt szeretne a kispadra ültetni, és a legfőbb szempont az, hogy támadó szellemű, gólratörő játékot képviseljen a csapat a leendő tréner irányításával.

Az RB Leipzig fiatal edzője, Julian Nagelsmann, vagy a Bayern Münchentől a szezon végén távozó Hansi Flick neve is felmerült már, valamit a belga válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Martínez, és Anglia vezetőedzője, Gareth Southgate is esélyes lehet a posztra a hírek szerint.

Az más kérdés, hogy mennyi annak a valószínűsége, hogy közülük bármelyik is csatlakozzon a Spurshoz, de Daniel Levy elnök már többször bebizonyította, hogy nála az aktuális menedzser nélkülözhetőbb, mint a gyengébben teljesítő játékosok.