Társoldalunk:

A Real Madrid sztárja mégis elutazhatott a csapattal a BL-elődöntőre

2021.05.04. 13:43

Marcelo, a Real Madrid labdarúgója társaival együtt utazhatott Londonba, a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-elődöntő szerdai visszavágójára, miután kedd reggel eleget tett állampolgársági kötelezettségének.

A 32 éves brazil játékos 2011-től spanyol állampolgársággal is rendelkezik, és így a keddi, regionális választásokra véletlenszerűen lett kijelölve, mint a voksolást felügyelő bizottság egyik tagja. A bizottságban tevékenykedők 65 eurót (23 430 forintot) kapnak munkájukért. 

Marcelóra nagy szükség lehet a Chelsea elleni BL-elődöntő visszavágójánForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Oscar J. Barroso

A Real Madrid kérvényezte, hogy a Chelsea elleni BL-találkozóra való tekintettel játékosa mentesüljön a feladat alól, ezt azonban elutasítottak. A klubnál ezért úgy készültek, hogy Marcelo csak dolga végeztével este, egy külön repülőgéppel utazik majd Londonba társai után.

Erre azonban nem került sor, mert a La Moraleja külváros szavazásán reggel megjelent védőt pár perccel később elengedték. A felügyelő bizottság - ahová elővigyázatosságból több embert is elhívtak - nélküle is el tudta látni munkáját, Marcelóra pedig így a továbbiakban már nem volt szükségük.

Az angol és a spanyol együttes múlt héten, a párharc első felvonásán Madridban 1-1-re végzett.