Vágólapra másolva!
Az Arsenal edzője, Mikel Arteta csalódottan értékelt a Villarreal elleni Európa-liga-elődöntő visszavágója után. A spanyol tréner szerint őt és csapatát megsemmisítették, de a jövőben is készen áll arra, hogy folytassa a munkát és igyekszik mindent megtenni a klubért.

Az Arsenal korábbi edzője, az Unai Emery vezette Villarreal csütörtök este kiejtette a londoni sztárcsapatot, és bejutott az Európa-liga döntőjébe, ahol a Manchester United lesz az ellenfele. A spanyol együttes az elődöntő első mérkőzését 2-1-re nyerte meg, a visszavágó pedig gól nélküli döntetlent hozott.

mondta Arteta a mérkőzés után. A londoni együttessel az 1995/1996-os szezon óta először fordulhat elő, hogy nem indulhat egyik európai kupasorozatban sem.

Mivel a csapat már nem nyerheti meg az Európa-ligát, és a Premier League-ben is csak a kilencedik helyen áll, mind a BL, mind az EL-szereplésről valószínűleg lemondhat a következő idényben.

tette hozzá a spanyol tréner.

Mikel Arteta nem tudta bejuttatni az Arsenalt az Európa-liga döntőjébe Forrás: AFP/Peter Powell

A The Guardian megírta, hogy arra a kérdésre, hogy a jövőben is alkalmasnak érzi-e magát az Arsenal vezetésére, Arteta igennel felelt, és nem is vállalta volna el annak idején a posztot, ha nem így gondolná.

mondta arra vonatkozóan, hogy vajon meddig tart vele szemben a vezetőség türelme.

A Villarreal trénere, Unai Emery, akit 2019 novemberében küldtek el az Arsenaltól, ötödik Európa-liga döntőjére készülhet, és korábban, a Sevilla edzőjeként már háromszor is megnyerte a sorozatot.

szögezte le Emery.

A Manchester United-Villarreal döntőt május 26-án a lengyelországi Gdanskban rendezik majd.