Német válogatott lesz a jövőben a horvát hátvéd

VfB Stuttgart - FC Augsburg Sports soccer Bundesliga Single Horizontal
07 May 2021, Baden-Wuerttemberg, Stuttgart: Football: Bundesliga, VfB Stuttgart - FC Augsburg, Matchday 32 at Mercedes-Benz Arena. Stuttgart's Borna Sosa gestures. Photo: Tom Weller/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Jutarnij List horvát lap információi szerint a 23 éves horvát utánpótlás-válogatott Borna Sosa a jövőben a német nagy válogatottban kíván szerepelni.

A zágrábi születésű sosa az U14-estől kezdve az U21-ig bezárólag valamennyi horvát korosztályos válogatottban pályára lépett, a nagyok között azonban nem lépett pályára, a 2018-as bő vb-keretbe ugyan meghívta Zlatko Dajic, de az utazó 23 közé már nem került be.

2018 óta játszik a Vfb Stuttgart csapatában, május első napjaiban pedig Berlinben született és felnőtt (de horvát származású) édesanyja révén megkapta a német állampolgárságot, a hírek szerint nem kis részben Joachim Löw kérésére, aki számolna a fiatal balhátvéddel a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságon.

Sosa a Jutarnji Listnek elmondta, beszélt Daliccsal, de miután semmilyen ígéretet, sőt még biztatást sem kapott a horvát kapitánytól a behívását illetően, eldöntötte, hogy adott esetben elfogadja a német válogatott meghívóját. "Azt mondta, hogy ez az én döntésem, és jogom van így dönteni – idézi Sosát a horvát lap. – Zlatko Dalicnak is joga volt így dönteni, egy szavam sem lehet rá, és nem fogom azt mondani, hogy ez vagy az, miért van előttem. Mindenesetre eddig nem kaptam meghívást az A válogatottba, és ugyan lehet, hogy a jövőben kapnék, de nem akartam tovább várni. A németek nagyon korrektek voltak, nagyon akartak engem. A klubnál is mindenki nagyon boldog, hogy őket választottam."