Társoldalunk:

Német válogatott lesz a jövőben a horvát hátvéd

2021.05.08. 14:47

A Jutarnij List horvát lap információi szerint a 23 éves horvát utánpótlás-válogatott Borna Sosa a jövőben a német nagy válogatottban kíván szerepelni.

A zágrábi születésű sosa az U14-estől kezdve az U21-ig bezárólag valamennyi horvát korosztályos válogatottban pályára lépett, a nagyok között azonban nem lépett pályára, a 2018-as bő vb-keretbe ugyan meghívta Zlatko Dajic, de az utazó 23 közé már nem került be.

2018 óta játszik a Vfb Stuttgart csapatában, május első napjaiban pedig Berlinben született és felnőtt (de horvát származású) édesanyja révén megkapta a német állampolgárságot, a hírek szerint nem kis részben Joachim Löw kérésére, aki számolna a fiatal balhátvéddel a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságon.

Sosa a Jutarnji Listnek elmondta, beszélt Daliccsal, de miután semmilyen ígéretet, sőt még biztatást sem kapott a horvát kapitánytól a behívását illetően, eldöntötte, hogy adott esetben elfogadja a német válogatott meghívóját. "Azt mondta, hogy ez az én döntésem, és jogom van így dönteni – idézi Sosát a horvát lap. – Zlatko Dalicnak is joga volt így dönteni, egy szavam sem lehet rá, és nem fogom azt mondani, hogy ez vagy az, miért van előttem. Mindenesetre eddig nem kaptam meghívást az A válogatottba, és ugyan lehet, hogy a jövőben kapnék, de nem akartam tovább várni. A németek nagyon korrektek voltak, nagyon akartak engem. A klubnál is mindenki nagyon boldog, hogy őket választottam."