Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ből kiesett DVTK a hivatalos honlapján tudatta, hogy a távozó Zoran Zekić helyét Kondás Elemér veszi át a miskolci csapat kispadján.

A klub honlapján kiemeli, hogy Kondás Elemér személyében hosszú idő után újra borsodi szakember irányítja vezetőedzőként a DVTK labdarúgócsapatát. A DVSC-vel kétszeres magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes szikszói születésű szakember gyermekként a Miskolctól alig két kilométerre található Szirmabesenyőn nőtt fel, és ott ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival is. Borsod-megyében a Diósgyőrön kívül erősítette a Borsodi Bányászt, játszott a miskolci Honvéd Papp József SE színeiben, és éveken keresztül viselte a Kazincbarcikai Vegyész csapatkapitányi karszalagját.

„Nagyon örülök, hogy a DVTK edzője lehetek, hiszen korábban voltam egy évig a klub labdarúgója, borsodi vagyok, harminc évig éltem a megyében, Miskolc mellett, Szirmabesenyőn nőttem fel, Miskolcon jártam középiskolába is, így egyáltalán nem ismeretlen számomra a város és a közeg.

Ezt annak idején játékosként és ellenfélként is volt szerencsém megtapasztalni. Ez egy óriási feladat és egy hatalmas kihívás, aminek szeretnénk megfelelni. Szeretném, ha a csapat visszajutna oda, ahol a helye van. Ezért kell nekünk a kollégákkal és a játékosokkal nagyon sokat dolgozni, hogy ez sikerüljön.

Kondás Elemérnek idén a Diósgyőrt kell feljuttatnia Fotó: Polyák Attila - Origo

Tudom, hogy mit éreznek a szurkolók, én is át tudom érezni, hiszen mi is kiestünk a Debrecennel. Nehéz volt, de fel kell állni, mert az is fontos, hogy egy kudarc után valaki milyen gyorsan és hogyan tud felállni.

Ehhez nagyon nagy szükségünk lesz a szurkolók támogatására is, mert én azt vallom, hogy egy csapat akkor tud eredményes lenni, ha a klubban dolgozó minden ember és a szurkolók is a csapat mellé állnak.

A szurkolók az egyik legfontosabb részei a labdarúgásnak, és ez Diósgyőrben különösen is igaz, mert páratlan szurkolótáborral rendelkezik ez a klub. Igyekezni fogunk, hogy megháláljuk a segítségüket" – nyilatkozta a DVTK új edzője.

"Kondás Elemér személyében a klubhoz és a megyéhez kötődő szakember veszi át a csapatot. Korábbi eredményes edzői pályafutását nem kell bemutatni, ezúttal csak annyit emelek ki, hogy

Az eredményesség mellett munkássága másik jellemzője, hogy sikeresen építi be a fiatalokat, ugyanakkor jól kezeli a rutinos labdarúgókat is. Hiszek benne, hogy vezetésével azonnal visszajut a DVTK az élvonalba" - tette hozzá Benczés Miklós sportigazgató.