Vágólapra másolva!
Az Intertől távozó Antonio Conte lehet a Tottenham Hotspur csapatának következő edzője. Az 51 éves szakember korábban már dolgozott Angliában, a Chelsea-vel 2017-ben megnyerte a Premier League-t.

A The Guardian megírta, hogy a Tottenham tárgyalásokat folytat az olasz edzővel, aki a következő nagy név lehet José Mourinho után a londoni sztárcsapat kispadján. A portugál trénert a szezon vége előtt rúgta ki a vezetőség, helyét a klub korábbi játékosa, Ryan Mason vette át ideiglenesen.

A Spurs elnöke Daniel Levy mindenképpen sztáredzőt szeretne a kispadra, állítólag a személyes feltételekben már megállapodott Contéval, aki május 30-án távozott az Inter éléről, amellyel olasz bajnok lett.

A londoni együttes vezetői a Juventus korábbi sportigazgatóját, Fabio Paraticit is szeretnék megszerezni, mivel kétszintű menedzsment-struktúrában gondolkodnak a csapat irányítását illetően. Conte korábban dolgozott együtt a szakemberrel a torinói gigásznál, és együtt három olasz bajnoki címet nyertek 2011 és 2014 között.

Antonio Conte 2021-ben megnyerte az olasz bajnokságot az Interrel Forrás: AFP/Miguel Medina

Conte számára a Premier League sem lenne ismeretlen terület, a Chelsea-nél két szezon erejéig edzősködött, egyszer megnyerte az angol bajnokságot, egyszer pedig az FA-kupát.

Az 51 éves olasz szakember azért hagyta ott az Intert, mert az anyagi gondokkal küzdő klub vezetősége több kulcsjátékostól is szeretett volna megválni, hogy pótolja a veszteségeket, emellett a megszokottnál kevesebb összeget biztosított volna új futballisták átigazolására, valamint a labdarúgók fizetését is csökkenteni szerette volna. Conte ezen körülmények tudatában úgy érezte, nem tudott volna kellőképpen sikeres lenni a milánói csapatnál. A hírek szerint a Spursnek is anyagi nehézségei vannak, így elképzelhető, hogy az angol csapatnál sem lesz könnyű dolga Contének, amennyiben valóban ő lesz az együttes új edzője.