Neymar fantasztikus formában játszik a brazil válogatott vb-selejtezőin - videó

Neymar brazil válogatott
Brazil's Neymar (C) attempts to dribble past Paraguay's Omar Alderete (L) and Paraguay's Gustavo Gomez during their South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 at the Defensores del Chaco Stadium in Asuncion on June 8, 2021. (Photo by NORBERTO DUARTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Míg a brazil válogatott idegenben 2-0-ra győzni tudott Paraguayban, addig a Lionel Messivel felálló Argentína csak 2-2-es döntetlent játszott a világbajnoki selejtező dél-amerikai csoportjában.

Az ötszörös világbajnok Brazília már a 4. percben megszerezte a vezetést, miután Neymar egy tizenhatoson belül elé kerülő labdát magabiztosan lőtt a kapuba.

A 93. percben is a PSG világsztárja volt a főszereplő, miután jól lépett be a védők közé a labdával és adott gólpasszt Lucas Paquetának.

Neymar eddig a brazil válogatott hat vb-selejtezős mérkőzéséből négyen lépett pályára, ezeken a mérlege öt gól és négy gólpassz. Brazília százszázalékos mérleggel vezeti a sorozatot, 16-2-es gólkülönbsége pedig magabiztosságra adhat okot a pár nap múlva kezdődő Copa Américára is a számukra.

Argentína hiába vezetett már a 8. percben 2-0-ra Kolumbiában, végül nem tudta győzelemmel zárni a rangadót. Cristian Romero és Leonel Paredes találataira a második félidőben Luis Muriel és Borja Miguel válaszolni tudott, így az argentinok harmadik döntetlenjüket játszották a selejtezők során.

Lionel Messi végig a pályán volt, de ezúttal nem tudott gólt szerezni. Ugyanez igaz a teljes venezuelai és uruguayi válogatottra is, amelyek így gól nélküli döntetlent játszottak egymással. Szintén döntetlennel ért véget Chile és Bolívia találkozója, de ott Erick Pulgar, illetve Marcelo Moreno is eredményes tudott lenni.