A nézők közé repült, és két embert megsebesített egy siklóernyős Greenpeace-aktivista Münchenben - videó

Franciaország - Németország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, F csoport, Allianz Arena, München, 2021.06.15.
MUNICH, GERMANY - JUNE 15: A "Greenpeace" protester is seen flying into the stadium prior to the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between France and Germany at Football Arena Munich on June 15, 2021 in Munich, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hatalmas botrányt okozott egy Greenpeace-aktivista Münchenben a Németország-Franciaország Eb-mérkőzésen, amikor berepült a stadionba. Német lapértesülések szerint két embert is eltalált: egy televíziós technikust és a nézők között egy nőt. Mindkettejüket el kellett látniuk a mentőknek.

A videón látni, ahogy a pálya fölé érve a felelőtlen környezetvédelmi aktivista képtelen irányítani a siklóernyőt, majd óriási erővel a nézőtér fölé csapódik. A német közszolgálati tévé riportere, a magyar származású Réthy Béla szerint ekkor talált fejbe egy nőt. Állítólag ezután belegabalyodott az úgynevezett spider cambe (a pálya fölött dróton mozgatott kamerába) is. A másik sérült egy televíziós csatorna technikusa. Végül a pályán ért földet, a biztonságiak elvitték.

A Greenpeace az eset után cinikusan azt közölte, hogy az aktivista nem akart berepülni a stadionba, csak egy labdát akart ledobni, de biztosan meglepte a szél. Ennek a verziónak ellentmond, hogy miközben a labdát senki nem látta, a siklóernyő tetejére egy jelszó volt írva.