Lionel Messi ötéves szerződést írt alá a Barcelonával

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi kicks the ball during the Spanish League football match between Barcelona and SD Huesca at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 15, 2021. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi és a Barcelona megállapodott, amelynek értelmében az argentin világklasszis új, ötéves szerződést ír alá a katalán klubbal - számolt be az ESPN. A lap forrásai szerint Messi jelentős bércsökkentést fogadott el, hogy maradhasson a klubnál.  

A 34 éves sztárnak június 30-án járt le a szerződése a katalán klubnál, amelynél egész felnőtt pályafutását töltötte. Korábbi sajtóhírek szerint a Manchester City és a Paris Saint-Germain is szerette volna a soraiban tudni.

Az ESPN információja szerint azonban eldőlt a sorsa, és biztosan marad a Barcelonánál.

Joan Laporta elnökként való visszatérése után vált nyitottabbá Messi a szerződéshosszabbításra, amelyért

a hírek szerint hajlandó volt arra is, hogy jelentősen csökkentsék a bérét.

Enélkül a Barcelona képtelen lett volna megtartani a támadót, ugyanis a katalán klub pénzügyi problémái lehetetlenné tették, hogy a korábbi fizetését a jövőben is állni tudják, a Barcelona bruttó adóssága meghaladja az egymilliárd eurót.

Lionel Messi a szívére hallgatott Forrás: AFP/Lluis Gene

Hivatalos bejelentés a következő napokban várható.

A 34 éves, hatszoros aranylabdás játékos 2004 óta tagja a Barca proficsapatának, de már 13 éves korától a klubnál játszik, s összesen 35 trófeát nyert a gárdával.

Messi az elmúlt idényben 38 gólt és 12 gólpasszt jegyzett a Barcelona színeiben, a gárda viszont csak a harmadik lett a La Ligában. A Copa Américán aztán szenzációsan futballozott, Argentína győzött, ő pedig négy találattal gólkirály lett, és öt gólpasszával is a legjobb lett a mezőnyben.