Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Ferencváros 2-0-ra legyőzte a litván Zalgiris Vilnius csapatát a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének első mérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Jól játszottunk, sokkal jobban mint az első fordulóban. Az első félidőben jól játszottunk, végig kontrolláltuk a meccset, több gólhelyzetünk volt, mint az ellenfelünknek, amiből kettőt értékesítettük is. Sajnos nem sikerült a harmadik és a negyedik gólt berúgni, így még nincs meg a továbbjutás, de megmutattuk, hogy jobb csapat vagyunk, mint az ellenfelünk" - mondta Dibusz Dénes, az FTC magyra válogatott kapusa.

"A mai mérkőzésen volt a legkevesebb lehetősége az ellenfélnek a gólszerzésre, jó irányba megyünk. Meg kell találnunk a egyensúlyt támadás és védekezés között, több helyzetet alakítunk ki, mint az előző szezonban, ez mindenképp pozitív. Nem szabad, hogy ez az előny elaltasson minket, semmi sincs még lefutva, maximális koncentrációval kell belmenennünk a visszavágóba, mert biztosan megpróbálják majd kihasználni a hazai pálya előnyét, így legalább ilyen jó játékot kell bemutatnunk" - mondta a Fradi eddigi három BL-selejtezőjéből kétszer gólt sem kapó játékos.

Peter Stöger, az FTC nyáron kinevezett vezetőedzője ezt mondta a mérkőzés után:

"Néhány helyzetben nem koncentráltunk eléggé, így nem tudtuk belőni a ziccereket, és itt nem csak a kihagyott tizenegyesre gondolok. Két góllal nyertünk, ez nagyon pozitív annak ellenére is, hogy pár gól bennünk maradt. Azon dolgoztunk az elmúlt időszakban, hogyan tudjuk a legtöbb helyzetet kialakítani, és ez jól is megy, a többit majd az idő majd hozza magával. Megfelelően jól kontrolláltuk a védekezésünket, ez szintén pozitívum.

Hat hete dolgozunk együtt a csapattal, a legjobb dolgokat szeretnénk megtartani az előző szezonból, és emellett fejlődni is. Még nincs vége a párharcnak, de jobb csapat vagyunk, ezért bízom benne, hogy sikerül is kiharcolni a továbbjutást" - mondta bizakodva a zöld-fehérek osztrák vezetőedzője.