Az újraélesztett dán focista visszatért Olaszországba

Christian Eriksen
Christian Eriksen hamarosan visszatér az Interhez, de egyelőre kérdéses, hogy pályára léphet-e még a milánói együttesben
Vágólapra másolva!
Visszatért kedden az Internazionale labdarúgócsapatához a dán válogatott Christian Eriksen, akinek a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság második játéknapján, június 12-én megállt a szíve mérkőzés közben.

Az olasz média jelentése szerint a dán középpályás már találkozott Giuseppe Marottával, az Inter vezérigazgatójával.

A 29 éves Eriksen a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének végén összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát.

Hat napot töltött bent, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért Dániába. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát. Olaszországban további ellenőrzések várnak rá, és várhatóan legalább fél évig nem térhet vissza a futballpályára.

A szívmegállás okától és a kezelés jellegétől függően Olaszországban eltilthatják a játékától, de Angliában vagy Hollandiában folytathatja pályafutását, mert ott más szabályok vannak érvényben.