Haaland három góljával jutott tovább a Dortmund a Német Kupában - videó

Borussia Dortmund, Erling Haaland
firo: 07.08.2021, Fuvuball, 1st Bundesliga, season 2021/2022, DFB-Pokal, 1st round, SV Wehen Wiesbaden - BVB, Borussia Dortmund Erling Haaland, shoots, the, goal, to, 0: 1, jubilation, cheers (Photo by Ralf ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund szombat este 3–0-ra legyőzte a harmadosztályú SV Wehen labdarúgósapatát a Német Kupa első fordulójában. Marco Rose együttesének mind a három gólját a norvég szupertehetség, Erling Haaland szerezte.

Haaland első góljára a 26. percig kellett várni, akkor Marco Reus kiugratása után értékesítette a ziccert.

Az óriási fölényben játszó BVB lendületben maradt a gól után és öt perccel később tovább növelte előnyét.

Haaland került ismét ziccerbe, a wiesbadeni csapat kapusa, Florian Stritzel buktatta a norvégot a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, Haaland pedig magabiztosan értékesítette.

A második félidő elején Haaland ismét százszázalékos helyzetbe került, bár első próbálkozása elakadt a kapusban, de szerencséjére elé pattant a labda és másodszorra már nem hibázott, az üres kapuba passzolt.

A Bundesliga két újonca közül a VfL Bochum hosszabbítás után 2-1-re nyert a negyedosztályú Wuppertaler SV otthonában. A hazaiaknál Jurácsik Mátyás, a vendégeknél a kisebb sérüléssel bajlódó Novothny Soma nem szerepelt a keretben. A másik újonc Greuther Fürth tizenegyespárbajt követően búcsúzott a negyedik ligás SV Babelsberg otthonában, ezzel a játéknap egyetlen élvonalbeli kiesője lett.

A bajnoki címvédő Bayern München pénteken az ötödosztályú Bremer SV otthonában kezdte volna szereplését, de az ellenfélnél koronavírusos esetekre bukkantak, ezért a meccset elhalasztották. Ezt a mérkőzést augusztus 25-én pótolják, a többit találkozót vasárnap és hétfőn rendezik.