Kiütötte a Barcelona a Juventust a Messi utáni korszak első meccsén - videó

fbl Horizontal
Barcelona's Danish forward Martin Braithwaite (R) celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the 56th Joan Gamper Trophy friendly football match between Barcelona and Juventus at the Johan Cruyff Stadium in Sant Joan Despi near Barcelona on August 8, 2021. (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona nyerte a hagyományos Joan Gamper-kupát, mivel a Messi utáni korszak első mérkőzésén simán győzte le 3-0-ra a Juventust.

Lionel Messi vasárnap délután könnyek között búcsúzott el hivatalosan is profi pályafutása eddigi egyetlen klubjától, az FC Barcelonától - Párizsban közben már az érkezését várják - , amelyik néhány óra elteltével pályára lépett a szezon első felkészülési meccsén, a Joan Gamper-kupán.

A Barca a lehetőségekhez képest a legerősebb kezdővel állt ki, amelyikben helyet kapott a nyáron érkezett Memphis Depay, valamint a bécsi Rapidtól B csapatba igazolt Yusuf Demir is.

A torinóiak kezdőjében viszont ott volt Cristiano Ronaldo, az Eb-győztes olasz válogatott tagjai közül viszont csak Federico Bernardeschi került be, míg Giorgio Chiellini, Leonard Bonucci és Federico Chiesa a kispadon kezdte a mérkőzést.

Amelyen mindössze három percet kellett várni az első gólra, Demir passzából Depay volt eredményes, azaz a két új fiú gyorsan bemutatkozott a szurkolóknak.

Aztán jött a 10. perc, amikor az Estadi Yohan Cruyff néhány ezer nézője a klub legendás 10-esének, Lionel Messinek a nevét kezdte skandálni.

Félidőben Massimiliano Allegri ötöt cserélt, mások mellett érkezett Chiesa és Danilo is, míg a kezdők közül Ronaldo, Aaron Ramsey, Alex Sandro Cuadrado és Bentancourt kapott pihenőt, majd a 61. percre a teljes kezdőt lecserélte az olasz szakember. De addigra már 2-0 volt a Barca javára, mert az 57. percben Martin Braithwaite tökéletesen érkezett egy beadásra.

A Juventus ekkor már nem is nagyon jutott el helyzetekig, és a 92. percben Riqui Puig egy szép lövéssel pontot tett a mérkőzés végére.

A Barcelona magabiztosan, 3-0-ra nyert a Juventus ellen a Messi utáni korszak első mérkőzésén.

Gamper-kupa, eredmény:
Barcelon - Juventus 3-0 (1-0)
gól: Depay 3., Braithwaite 57., Puig 92.