Vágólapra másolva!
Michael Oenning vezetőedző kijelentette, hogy az Újpest FC győzni szeretne csütörtökön a svájci FC Basel otthonában a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjében, a harmadik forduló visszavágóján.

"Győzni szeretnénk, és azért jöttünk, hogy mindent megtegyünk. Eléggé sikeresnek értékeljük az előző meccset is, bár az eredmény sajnos nem ezt mutatja" - nyilatkozta a Bázelben megrendezett szerdai sajtótájékoztatón a magyar csapat német szakvezetője.

Múlt csütörtökön a házigazda Újpest FC remek első félidőt produkált, a szünetben 1-0-ra vezetett, ám a második felvonásban már a vendégek futballoztak fölényben, és végül 2-1-re megnyerték a párharc első mérkőzését. A visszavágó csütörtökön 19.30-kor kezdődik a St. Jakob-Parkban.

Michael Lang (j2), a Basel és Nemanja Antonov (j), az Újpest játékosa harcban a labdáért az első meccsen Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Oenning hozzátette, az esélyekről egyelőre nem tud nyilatkozni, mert szerinte bármi történhet, és a múlt héten látottak alapján meglepetésre is képesnek tartja csapatát.

"Azért vagyunk itt, hogy megnyerjük a mérkőzést, azon leszünk, hogy minél több gólt szerezzünk. Ugyanazt a ritmust nehéz lesz követni, de ez a célunk" - magyarázta. Hozzáfűzte, csapata egyelőre jól bírja a kettős terhelést.

A klub honlapja szerint négy újpesti játékos - Stefan Jevtoszki, Fehér Csanád, Fernando Viana és Giorgi Beridze - biztosan kihagyja a bázeli visszavágót sérülés miatt, Junior Tallo és Stieber Zoltán szereplése pedig bizonytalan. A svájciaknál Edon Zhegrova - akit az első meccsen a szünetben lecseréltek - térdsérülés miatt nem játszhat.

Az Újpest kétgólos vezetés után 2-2-es döntetlent játszott a legutóbbi bajnoki fordulóban a Debrecen otthonában, ráadásul nehezítette a dolgát, hogy a 14. perctől emberhátrányban futballozott. Az FC Basel 5-1-re legyőzte a Servette FC együttesét, a brazil Arthur Cabral - aki a Szusza Ferenc Stadionban egy góllal és egy gólpasszal zárt - négy találattal járult hozzá a sikerhez. Az FC Basel színeiben legutóbb Christian Giménez tudott négy gólt szerezni bajnoki meccsen, 2005 áprilisában az FC Aarau ellen.

Az Újpest-Basel párharc továbbjutójára a svéd Hammarby IF vagy a szerb FK Cukaricki vár a negyedik körben, az első találkozót a szerbek nyerték házigazdaként 3-1-re.