Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo ugyan visszatért a Manchester United labdarúgócsapatához, de ebben a szezonban már nem szerepelhet a legendás 7-es mezszámban, amiben korábban nyolc trófeát nyert a klubbal.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo 12 év után visszatér korábbi sikerei színhelyére,a Manchester Unitedhez. A Premier League szabályzata miatt a portugál klasszis ebben a szezonban nem kaphatja vissza az ikonikus 7-es mezszámát, ugyanis az angol rekordbajnok erre az idényre már Edinson Cavanit nevezte a 7-es számmal.

Ronaldo csak abban az esetben kaphatná meg régi mezszámát, ha a United eladná az uruquayi csatárt, vagy ha különleges kérvényt nyújtana be az angol élvonal igazgatótanácsához. Arra azonban korábban még soha nem volt példa, hogy ilyen kérvényt elfogadott volna a liga vezetősége.

Ronaldo visszatért, de ebben a szezonban nem viselheti a 7-es mezt Forrás: AFP/Andrew Yates

Ennek értelmében Ronaldo az idei szezonban a 28-as számú dresszben szerepelhet, amiben 2003-ban is játszott, amikor először igazolt az Old Traffordra.

A 179-szeres portugál válogatott futballista a Premier League-ben 196 meccsen 84 gólt szerzett 2003 és 2009 között az MU színeiben, ez idő alatt pedig nyolc trófeát - közte 2008-ban Bajnokok Ligáját - nyert a klubbal.