Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 7. fordulójában a Vasas 5-0-ra nyert Szolnok a Tiszaligeti Stadionban, ezzel Kuttor Attila csapata továbbra is tartja a lépést az élmezőnnyel.

A Vasas ugyan négy mérkőzés óta veretlen volt az NB II-ben, de Kuttor Attila csapata a legutóbbi két meccsén nyeretlen maradt, most pedig ahhoz a Szolnokhoz látgatott, amely még nem kapott ki az NB II idei szezonjában. Az angyalföldi csapat azonban rendesen bekezdett, már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést. Balajti Ádám szögletére a kétszeres válogatott Otigba Kenneth érkezett, és nyolc méterről védhetetlen gólt fejelt.

Nyolc perccel később újabb gólt lőtt az angyalföldi csapat. A 12-szeres válogatott Feczesin Róbertet rúgták fel a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt tizenegyest a 35 éves támadó magabiztosan értékesítette.

A Vasas magabiztos győzelmet aratott Szolnokon Forrás: vasasfc.hu

A második félidő elején gyorsan eldöntötte a meccset a Vasas. Az 55. percben Feczen Róbert remek átadása után a balhátvéd Silye Erik került ziccerbe, aki 10 méterről átemelte a labdát a kifutó Csáki Kálmán fölött.

A 79. percben újabb gólt lőtt a Vasas. Pekár László jobbról belőtt labdájába a félidőben beálló Hinora Kristóf tette bele a lábát az öt és felesnél, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki.

A végeredményt a 90. percben állította be az angyalföldi csapat. Pekár 13 méteres bombáját Csáki védeni tudta, de a kipattanóra a 17 éves Sztojka Dominik érkezett, aki a közelről nem hibázott.

Győzelmével a Vasas öt meccs óta veretlen és tabella harmadik helyéről várhatja a folytatást.

A Békéscsaba hazai pályán 3-2-re kikapott a Soroksártól. A viharsarki csapat ezzel továbbra is nyeretlen, Lipcsei Péter csapata pedig először nyert az NB II idei szezonjában.

Az újonc Kecskeméti TE egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a Siófok csapatát a Széktói Stadionban. A Balaton-parti csapat az első hat fordulóban hatszor játszott döntetlent, ez volt az első veresége.

Eredmények, 7. forduló:
Békéscsaba 1912 Előre-Soroksár SC 2-3 (1-2)
Pécsi MFC-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-1)
Szolnoki MÁV FC-Vasas FC 0-5 (0-2)
Kecskeméti TE Hufbau-BFC Siófok 1-0 (0-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Szentlőrinc 0-1 (0-1)
Nyíregyháza Spartacus FC-FC Ajka 2-0 (1-0)
III. Kerületi TVE-Budaörsi SC 0-0
Dorogi FC-Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1)
Budafoki MTE-Tiszakécskei LC 4-2 (2-1)
WKW ETO FC Győr-Diósgyőri VTK 2-2 (1-0)

A Merkantil Bank Liga tabellája Forrás: nb2.hu