Vágólapra másolva!
Egy hatalmas brazil bundabotrány egyik érintettjeként emlegeti a brazil média Diego Costát, az Atlético Madrid és a Chelsea korábbi csatárát.

A Chelsea és az Atlético Madrid korábbi brazil-spanyol csatára, Diego Costa egy hatalmas brazíliai bundabotrány egyik szereplője lehet. A Sergipe Állami Rendőrség a művelet során

13 millió brazil reált (738 millió Ft), iratokat, elektronikus berendezéseket foglalt le a fogadási csalásban résztvevő bűnbanda tagjaitól, melynek egyik szereplője a jelenleg a brazil Atletico Mineiróban futballozó Costa a helyi sajtó szerint

– írja a Bors.

A nyomozás jelenlegi, második szakaszában a pénzmosás és devizacsalás gyakorlatának kivizsgálása, a bizonyítékok összegyűjtése zajlik. Az eddigi ismeretek szerint a bűnszervezet tagjai az ESPORTENET fogadási oldal tulajdonosai, pénzügyi szereplői és finanszírozói lehetnek. Az elkövetők más fogadási platformokat is használtak a piszkos pénzek tisztára mosására, illetve pénzváltókat is bevontak, hogy más devizanemben legyen a vagyonuk.

Diego Costa nagy bajba kerülhet Forrás: AFP/Fernando Bizerra

A tisztességtelen devizaváltással hozták összefüggésbe Costát, akinél

hat más személlyel egyetemben házkutatást és vagyonelkobzást rendelt el a szövetségi bíróság. A futballista egyelőre nem kommentálta a történteket, míg klubja, az Atletico Mineiro tudatta, mindenben támogatja játékosát:

„A kirobbant ügy nem érinti a klubunkat. A nyilvánosságra került vádak korábban nem voltak ismertek előttünk, mert egy vizsgálat részét képezték, és a sportoló ideérkezését megelőző időszakra vonatkoznak. Az Atletico Mineiro azonban megpróbál minél többet megtudni az esetről, és ha a sportoló igényli, minden szükséges támogatást megadunk neki."