Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK csapata azonnali hatállyal menesztette Giovanni Costantino vezetőedzőt.

A klub honlapján megjelent kétsoros közlemény szerint az olasz szakember munkáját Teodoru Vaszilisz, Costantino eddigi asszisztense, azaz a csapat másodedzője veszi át. Az MTK nyolc forduló során mindössze 10 pontot gyűjtött (3 győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség a mérlege), ezzel a 12 csapatos élvonal 7. helyén áll. A csapat vasárnap rendkívül gyenge játékkal szenvedett vereséget a találkozót megelőzően az utolsó előtti, 11. helyen álló Zalagereszeg otthonában.

A 37 éves Costantinóval idén tavasszal, nem sokkal a részben budapesti rendezésű ladarúgó Európa-bajnokság előtt kötött szerződést az MTK. Costantino akkor még Marco Rossi segítője volt a tornára készülő magyar válogatottnál, a szövetségi kapitány azonban az MTK-val való megegyezés után megköszönte a munkáját, így Costantino a tornán már nem volt a stáb tagja.

Costantino jól ismeri a magyar bajnokságot, hiszen tagja volt - ugyancsak Marco Rossi mellett - a szakmai stábnak a Honvédnál, az annak bajnoki címet hozó 2016-17-es szezonban.