Az újgazdag Newcastle United máris kirúgta az edzőjét

2021.10.20. 12:17

Közös megegyezéssel távozott a Newcastle United vezetőedzői posztjáról Steve Bruce, miután a labdarúgóklubot két hete megvásárolta egy szaúd-arábiai hátterű konzorcium.

Az egyesület szerdán közleményben számolt be a 2019 nyarán kinevezett, 60 éves szakember távozásáról, hozzátéve, hogy ideiglenesen Graeme Jones irányítja majd a csapatot.

Bruce két hete azt mondta, fel van készülve rá, hogy hamarosan meneszthetik, ugyanakkor hangsúlyozta, folytatni szeretné a munkát. A trénernek a Tottenham Hotspurrel szemben 3-2-re elveszített vasárnapi bajnoki meccs volt az ezredik tétmérkőzése vezetőedzői pályafutása alatt.

A Newcastle legutóbb 1955-ben nyert hazai trófeát, és 1927 óta nem volt bajnok az élvonalban. A Premier League-ből kétszer is kiesett, 2012 óta nem végzett a tizediknél jobb helyen, jelenleg pedig - nyolc forduló után - a tabella utolsó előtti, 19. helyén áll, és egyelőre nyeretlen.

Két hete a Newcastle United lett a 14. klub a Premier League jelenlegi mezőnyében, amelynek többségi tulajdonosa külföldi. Az október 7-i bejelentés szerint a szaúdi konzorcium a 430 milliárd dolláros szaúdi állami befektetési alapból (PIF), valamint a PCP Capital Partners és az RB Sports and Media nevű cégekből áll.