Vágólapra másolva!
Hiába játszott közel nyolcvan percig emberelőnyben a MOL Fehérvár, képtelen volt bevenni a tabella utolsó helyén álló Újpest kapuját. Sőt, a lilák megszerezték idénybeli első győzelmüket a labdarúgó NB I 10. fordulójában. Az 1-0-ra végződött mérkőzés után a hazaiakat irányító Michael Oenning felszabadultan értékelt, míg a vendégek részéről Szabics Imre borzalmasan gyalázatosnak nevezte csapata teljesítményét. 

Michael Oenning, az Újpest vezetőedzője így értékelt az Újpest első győzelme után - írja az nso.hu.

„Semmi sem hasonlítható a győzelem ízéhez! Végre két egymást követő találkozót tudtunk lehozni kapott gól nélkül, a mai győzelemmel újra versenyben vagyunk,

ezzel, amilyen gyorsan csak lehet, megkezdhetjük a visszakapaszkodást a tabella utolsó helyéről. Ma megmutatta a csapatom, milyen erős mentálisan. Ugyanakkor olyat tapasztaltam az elmúlt tíz mérkőzésen, amit még soha sem: tíz meccsből négyet emberhátrányban fejeztünk be, mert piros lapot kapott valamelyik játékosunk. Viszont szintén fura, amikor emberhátrányban vagyunk, mindig sikerül gólt lőnünk – ez minőséget jelent, mutatja, mire képes a csapat. Nem vádolhatja az Újpestet senki, hogy nem komplett, összeszedett gárda, hiszen

Michael Oenning boldogan értékelt Forrás: ujpestfc.hu

Elmondta, arra kérte a játékosokat a félidőben, hogy a második játékrész elején helyezzenek nyomást a Fehérvárra, akkor adódhat előttük olyan lehetőség, amely reális esélyt jelenthet a végső győzelemre. Arra számított, miután a Fehérvár az első félidő nagy részében emberelőnyben volt, de ennek ellenére nem sikerült gólt szereznie, a fordulás után erőltetni fogja a támadást, kinyílnak, jönnek előre – pontosan ez történt, és egy kontrát sikerült is gólra váltani.

Pauljevics kiállításával kapcsolatban elmondta, egyértelmű szabálytalanság volt, csúnya belépő, de mivel még nem nézte vissza a szituációt, biztosra nem tudja mondani, hogy tényleg piros lapot ért-e. Azonban nem tehet mást, el kell fogadnia a döntést.

Szabics Imre, a MOL Fehérvár vezetőedzője a következőket mondta a vereséget követően:

„A meccs előtt azt mondtam, a sebzett bokszoló nagyon veszélyes, nagyon-nagyot tud ütni. Sajnos a félelmem beigazolódott, és

egy halott csapatot sikerült újraéleszteni. Borzalmasan gyalázatos teljesítményt nyújtottunk, de elsősegélynyújtásban tökéletes a teljesítmény."

Hozzátette, ez már a harmadik mérkőzésük az idényben, amin huzamosabb ideig emberelőnyben játszanak. Emiatt egyre nagyobb lett a nyomás a játékosokon, főleg amiatt, mert a tabella utolsó helyén álló csapat volt az ellenfél. A félidőben átbeszélték, hogy egyedül a kontrákra kell figyelni, de az egyetlen csatárt nem tudták kontroll alatt tartani. Három helyzete is adódott az Újpestnek a második játékrész elején, abból egy gól lett, s ezután elbizonytalanodott a csapat.

Szabics Imre, a MOL Fehérvár FC edzője gyalázatosnak nevezte a csapata teljesítményét Forrás: MTI/Vasvári Tamás

„Nem volt jó a passzjátékunk, nem tudtuk elég gyorsan járatni a labdát. Miután a múlt héten a Honvéd ellen nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, a mai előtt érthetetlenül állok. Ezek után el kell gondolkodni azon, hogy nem-e ez a teljesítmény a realitás. Lehet, nem vagyunk többre hivatottak, nem tudjuk áttörni azt a gátat, ami a múlt héten megvolt, hogy a középszerűségből pozitív irányba mozdultunk el. De ezt ma nem tudtuk továbbvinni, úgyhogy lehet, hogy ennyi van a csapatban.