Újabb botrány Újpesten: megvert egy 15 éves szurkolót egy biztonsági őr

2021.10.26. 16:42

Pattanásig feszült a viszony Újpesten az NB I-ben sereghajtó lila-fehér futballklub és szurkolótábora között, arra azonban, ami a pénteki, a Fehérvár elleni bajnokin történt, képtelenség magyarázatot találni: a biztonsági szolgálat egyik tagja több szemtanú szerint ok nélkül megütött egy 15 éves szurkolót.

Miközben a gárda emberhátrányban játszva szerezte meg első győzelmét (1-0), a sikert szégyenteljes incidens árnyékolta be. Az újpesti ultrák régóta bojkottálják a csapat meccseit a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet ellen tiltakozva, most azonban többen úgy döntöttek, kilátogatnak a Fehérvár elleni találkozóra. A kapu mögötti, számukra fenntartott szektor átalakítása miatt az oldalsó, hosszanti lelátóra váltottak jegyet. Utólag talán már megbánták - írja a Blikk.

Feszült a helyzet ÚjpestenForrás: Blikk

A lapnak egy, a neve elhallgatását kérő néző számolt be az esetről.

"Az 55. perc körül elkezdtek kitessékelni egy kisebb szurkolói csoportot. Ekkor egy közreműködőnek tűnő, mellényt nem viselő férfi hátulról letépte a srác kapucniját, és ahogy utóbbi megfordult, arcon is ütötte őt. Nem történt olyasmi, ami a tettlegességre okot adott volna" – mondta a szemtanú.

A Blikk kereste a klubot, de nem kommentálták a történteket.