Xavi fizet, hogy a Barcelona edzője legyen

fbl Horizontal
A handout picture released Qatar's Al-Sadd Football Club's website shows Spanish coach Xavi Hernandez (L) bidding farewell in the Qatari capital Doha, on November 5, 2021, ahead of his return to Barcelona. (Photo by Qatar's Al-Sadd Club Website / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / AL SADD CLUB WEBSITE" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Mint azt pénteken délelőtt megírtuk, a katari al-Szadd hivatalosan is bejelentette, hogy a csapatot irányító Xavi Hernández elhagyja a klubot. Az FC Barcelona irányítását átvevő klublegenda kora este el is búcsúzott immár volt játékosaitól. Elengedéséért 5 millió eurót kértek a katariak, ennek felét Xavi maga fizeti ki.

A Barcelona akadémiáján, a La Masián nevelkedő Xavi 1998 és 2015 között összesen 32 trófeát nyert a klubbal, mielőtt a katari al-Szaddhoz szerződött volna, ahol előbb játékos, majd játékos-edző, végül vezetőedző és szakmai irányító lett. A katari csapattal játékosként bajnok (2019) és kupagyőztes (2017) lett, míg edzőként hasonlóan sikeres volt. A Barcelona már hosszabb ideje szerette volna haza csábítani, amire most, Ronald Koeman kirúgása után nyílt újabb lehetőség, és ezúttal már sikerült megegyezniük a feleknek.

Xavi pénteken este el is búcsúzott immár egykori játékosaitól és munkatársaitól.

Spanyol lapok szerint Xavi maga fizeti ki lelépési pénze felét - igaz, ezt később visszakaphatja, amennyiben a katariak "nagyköveteként" dolgozik.