Vágólapra másolva!
A listavezető Paris Saint-Germain 3–2-re legyőzte idegenben a Girondins Bordeaux csapatát a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 13. fordulójában.

A PSG-ben ezúttal sem szerepelt a hatszoros aranylabdás Lionel Messi, akinek továbbra is gondok vannak a bal lábával. Az argentin sztáron kívül Mauricio Pochettino vezetőedző Marco Verratti, Sergio Ramos, Kimpembe, Paredes és Rafinha játékra sem számíthatott sérülés miatt. A párizsiak kezdőjében azonban ott volt Kylian Mbappé, Neymar és az RB Leipziggel vívott szerdai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen duplázó Georginio Wijnaldum is.

Neymar két gólt lőtt az első félidőben Forrás: AFP/Philippe Lopez

Ennek ellenére meglehetősen tompán kezdett a PSG. Az első percek után aztán átvette az irányítást Pochettino csapata, de kapura nem volt veszélyes. Az első félidő felénél egyik csapatnak sem volt kaput eltaláló lövése.

Aztán a Paris Saint-Germain Neymar góljával így is megszerezte a vezetést a 26. percben. Mbappé remek keresztpassza után a brazil támadó tetszetős lövést eresztett meg a rövid alsóba.

A folytatásban is a PSG játszott mezőnyfölényben, de kontrákkal a hazaiak is gyakran eljutottak a kapuig. Az első félidő hajrájában Kylian Mbappé ziccerét védte a kapus, de még a szünet előtt tovább növelte előnyét a párizsi együttes. Egy szép összejáték után Mbappé hozta ismét gólhelyzetbe Neymart, aki a kapus mellett laposan a bal alsóba lőtt.

Neymar már a 11. alkalommal lőtt gólt Mbappé passza után, ennél több gólpasszt egyetlen PSG-játékos sem adott még a brazil támadónak.

A kétgólos előny ellenére a fordulás után még inkább fokozta az iramot a PSG, és a második félidő derekánál újabb gólt szerzett. A 68. percben Georginio Wijnaldum kapott zseniális passzt, majd egy az egyben vezethette rá a kapusra, a holland középpályás viszont roppant önzetlen volt és inkább gólt rúgatott Mbappéval.

A hazai csapat erejeből csupán a szépítésre futotta, előbb Elis volt eredményes a hajrában, majd a hosszabbítás perceiben Niang állította be a 3-2-s végeredményt. Bár a végét majdnem elszórakozta a PSG, összességében magabiztos győzelmet aratott és immáron 10 ponttal vezeti a francia bajnokságot a Lens előtt.

Ligue 1, 13. forduló:
szombat:
Girondins Bordeaux-Paris Saint-Germain 2-3 (0-2)