Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott a Puskás Arénában a San Marinó-i csapat felett a világbajnoki selejtezősorozat kilencedik fordulójában. A magyar csapat a siker ellenére már biztosan nem lesz ott a 2022-es, katari eseményen, mivel a lengyelek győztek Andorrában, így előnyük behozhatatlanná vált a pótselejtezőt érő második helyen. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány és a két gólt szerző Szoboszlai Dominik válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Előbb is tudtuk már, hogy nem lesz esélyünk kijutni, most viszont matematikailag is eldőlt. Mindig elmondom, valahányszor pályára lépünk, azt úgy kell tennünk, hogy Magyarországot képviseljük. Maximális erőbedobással kell játszanunk, ezt fogjuk tenni Lengyelországban is. Ma pihentettem néhány játékost, többek között Fiola Attilát és Nagy Zsoltot, ők biztosan játszani fognak a következő mérkőzésen.

- kezdte Marco Rossi az értékelést.

Magabiztosan nyerte utolsó hazai selejtezős mérkőzését a válogatott Fotó: Koncz Márton - Origo

Marco Rossi San Marino ellen két újoncot is avatott a válogatottban, a szövetségi kapitány elárulta, hogy a jövőben továbbra is figyelni fogják a tehetséges labdarúgókat, és aki okot ad rá, annak lehetőséget fognak adni.

"Elégedett vagyok azzal, ahogy Kiss Tamás és Balogh Botond ma bemutatkozott. Persze nehezebb ellenfelek ellen kérdéses, hogy mit várhatunk tőlük, de abban biztos vagyok, hogy tehetségesek, és bízom benne, hogy ez a mai meccs önbizalmat ad majd nekik. Így kell minden fiatalnak viselkednie, akiket figyelünk, tehát, ha bárki bizalomra ad okot, azt be fogjuk hívni. Az idei év mérlegét lerontotta a két albán mérkőzés, de azokat leszámítva nagyon pozitív a kép. Az Eb-n olyan teljesítményt nyújtottunk, ami mindenki számára emlékezetes maradt. Sajnos Albánia tönkretette ezt az összképet, és így úgy utazunk Varsóba, hogy már nincs esélyünk kijutni a vb-re" - fogalmazott a kapitány.

Marco Rossi elégedett volt a mérkőzés után Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A győzelem ellenére ismét a jövőjét firtató kérdésekre kellett válaszolnia Marco Rossinak.

"Mondtam már korábban is, hogy még négy évig van élő szerződésem a szövetséggel. Élvezem Csányi Sándor elnök úr bizalmát és úgy érzem a szurkolók többségét is. Az én nézőpontomból ez a legfontosabb tényező. Persze,

mindig vannak olyanok, akik a fejemet követelik, és előbb utóbb ez bekövetkezhet, de nem akarok eleget tenni azoknak, akik erre vágynak. Most 100 szurkolóból 51 biztosan kedvel, és egy demokráciában a többség dönt.

Örülök, hogy maradhatok, viszont minden mérkőzésre úgy tekintek, mintha az egy záróvizsga lenne. Gondoljunk csak bele, mi történt volna, ha ma nem győzünk San Marino ellen. Valószínűleg, akkor most joggal követelné mindenki, hogy mondjak le. Éppen ezért, minden egyes alkalommal, amikor a kispadon ülök, azt úgy élem meg, mintha az az utolsó mérkőzésem lenne. Akár akarok maradni, akár nem lehet, hogy nem lesz meg az a feltétel, hogy ez teljesüljön. Jelenleg szerencsére maradhatok, így folytatom a munkámat" - mondta Marco Rossi.

A mérkőzésen Szoboszlai Dominik két gólt is lőtt, az RB Leipzig légiósa az első találatáról is szót ejtett a sajtótájékoztatón, illetve választ adott arra kérdésre, hogy ott lesz-e válogatottal Varsóban.

"Megcsináltam a kényszerítőt Szalaival, majd 20 méteren belül megpróbáltam azt csinálni, amit a legjobban tudok, szerencsére gól lett belőle. Az a legfontosabb, hogy büszkén tudtunk lejönni a pályáról. Láttunk már korábban meglepetéseket kis csapatoktól, de ma mindenki oda tette magát és sikerült a három pontot itthon tartani. Minden csapatnak segít, ha korán vezetést szerez. Tudtuk, hogy mélyen védekeznek és azt várják, hogy mi támadjunk. Nekik jóformán nem is nagyon voltak helyzeteik. Az utolsó két gólunk is azt mutatja, hogy nem adtuk fel és ezt kell tovább vinni a lengyelek ellen" - jegyezte meg Szoboszlai.

Szoboszlai ünnepli a gólját Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Nem volt egyszerű évem, sérüléssel bajlódtam 6-8 hónapot. Nagy fájdalom volt kihagyni az Eb-t. De előre néztem, a regenerálódásomra fókuszáltam és most is azon vagyok, hogy minél jobb formába lendüljek. Úgy érzem jó úton vagyok.

- mondta Szoboszlai Dominik.

A legutóbb 1986-ban vb-résztvevő magyarok hétfőn a lengyelek vendégeként Varsóban zárják a sorozatot.