Lewandowski megint gólt lőtt, de kikapott a Bayern

FC Augsburg - Bayern Munich Sports soccer --- Bundesliga Horizontal
19 November 2021, Bavaria, Augsburg: Football, Bundesliga, FC Augsburg - Bayern Munich, Matchday 12, WWK Arena: Munich striker Robert Lewandowski. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Matthias Balk/dpa (Photo by MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Péntek este a német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának nyitómérkőzésén a bajnoki címvédő Bayern München 2-1-re kikapott az Augsburg otthonában.

A találkozó esélyese a rekordbajnok Bayern München volt, amely szezonbeli 18 meccséből 16-ot megnyert. Az Augsburg ugyan a legutóbb hazai meccsét megnyerte a Stuttgart ellen, azonban Markus Weinzierl csapatának a legutóbb hat meccséből az volt az egyetlen győzelme, így korántsem lehetett azt állítani, hogy a bajor csapat jó formában várhatta a meccset.

A találkozó elején többet birtokolta a labdát a Bayern München, de igazán nagy helyzetet nem tudod kialakítani.

A 23. percben aztán a semmiből szerzett vezetést az Augsburg.

Egy balról belőtt labdát Lucas Hernandez rossz helyre rúgott ki, a második hullámban érkező Mads Pedersen pedig 11 méterről a bal alsó sarokba bombázott.

Az Augsburg az első félidőben meglepte a Bayernt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Matthias Balk

A bekapott gól után sem javult fel a német rekordbajnok, amely a 35. percben újabb gólt kapott. Iago bal oldali beadására Andre Hahn érkezett, és hét méterről a kapu jobb oldalába fejelt.

A második augsburgi gól ébresztőt fújt a Bayernnek, amely a 38. percben Robert Lewandowski góljával szépíteni tudott.

A 600. bayernes meccsén pályára lép Thomas Müller jobb oldali beadásá a lengyel gólkirály kapásból a kapu jobb oldalába lőtte.

Lewandowski a szezonbeli 14. gólját lőtte Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Matthias Balk

A második félidőt jól kezdte a Bayern München. Az 50. percben egyenlíthetett volna, de Lewandowski kapu fölé lőtt egy olyan ziccert, amit máskor játszi könnyedséggel értékesít. A folytatásban is a Bayern diktáltat a tempót, de Julian Nagelsmann csapatából hiányzott az átütőerő, így a következő helyzetre a 74. percig kellett várni. Ekkor a kanadai Alphonso Davies került helyzetbe, de a lövése elkerülte a bal alsó sarkot.

Az utolsó szűk negyedórában a Bayern München már egykapuzott, több óriási helyzetet is kialakított, de az Augsburg kapusa, Rafal Gikiewicz több hatalmas védést is bemutatott, így a hajrában már nem változott az eredmény.

A Bayern München ezzel elszenvedte második vereségét a Bundesliga idei szezonjában, az Augsburg pedig ezzel a győzelemmel elmozdult a kieső helyről.

A Bundesliga tabellája Forrás: Origo