Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain edzője az első számú jelölt a Manchester United kispadjára.

Mint ismert, a norvég Ole Gunnar Solskjaer vasárnap távozott a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. A csapat irányítását átmenetileg Michael Carrick veszi át - aki eddig is tagja volt a szakmai stábnak -, a keddi, Villarreal elleni BL-csoportmeccsre ő készíti fel az együttest. A klub bejelentése szerint eközben ideiglenes szakvezetőt keresnek, akinek a megbízatása a mostani szezon végéig szól majd.

A klublegenda Michael Carrick lett a United ideiglenes edzője Forrás: AFP/Phil Noble

Az ideiglenes edző távozása után azonban minden bizonnyal egy igazi sztáredző veszi majd át a Manchester United irányítását. A legesélyesebb a posztra az argentin Mauricio Pochettino, aki jelenleg a Paris Saint-Germaint irányítja, de angol sajtóértesülések szerint alig várja az alkalmat, hogy visszatérhessen a Premier League-be.

A Manchester Evening News úgy tudja, hogy Pochettino akár már most is kész lenne Párizsból, annyira vágyik a manchesteri munkára.

A 49 éves argentin edző évek óta a United ajánlatára vár.

Eredetileg ő lett volt a klub első számú választása José Mourinho 2018-as kirúgása után, de az ideiglenes edzőként érkező Solskjaer az első 19 meccséből 14-et megnyert, ezzel meggyőzte a United vezetőségét, hogy véglegesítsék a kinevezését.

Pochettinót 2019 novemberében rúgták ki a Tottenhamtől. Utána is szívesen átvette volna a United irányítását.

Pochettino neve egyfolytában felmerül Manchesterben Forrás: AFP/Oli Scarff

A Manchester United vezetősége az előző szezon elején, a Tottenham ellen 6-1-re elvesztett meccs után is tapogatózott Pochettinónál, de végül bizalmat szavaztak Solskjaernak

Pochettino pedig decemberben elfogadta a PSG ajánlatát Thomas Tuchel kirúgása után.

Pochettino állítólag elbizonytalanodott a PSG-nél, mivel nem ilyen munkát képzelt el, amikor két évvel ezelőtt elhagyta a Tottenhamet. Az argentin edzőnek annyira fekszik a Premier League, hogy állítólag hajlandó lett volna Unai Emery helyére menni az Arsenalhoz, annyira szeretett volna Angliában maradni.