Szoboszlaiék csapattársa lesz a Manchester United új edzőjének első igazolása

RB Leipzig - Paris Saint-Germain Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
03 November 2021, Saxony, Leipzig: Football: Champions League, RB Leipzig - Paris Saint-Germain, Group Stage, Group A, Matchday 4 at Red Bull Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai celebrates his 2:2 with Amadou Haidara (r). Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Manchester United új vezetőedzőjének, Ralf Rangnicknak máris megvan az első igazolása, aki az RB Leipzig középpályása, a mali válogatott Amadou Haidara lesz.

A 63 éves német szakember, aki jelenleg a Lokomotív Moszkva sport- és fejlesztési vezetője, várhatóan hat hónapos szerződést ír alá a United ideiglenes menedzsereként Ole Gunnar Solskjaer kirúgását követően.

Megállapodása részeként Rangnick további két évig tanácsadói szerepet tölt majd be a csapatnál, és beleszólhat abba, hogy ki legyen a United következő edzője.

A "gegenpressing keresztapjának" is becézett futballedzőnek határozott elképzelése van a csapat játékát illetően, és a hírek szerint már azt is tudni lehet, ki lesz az első futballista, akivel megerősítené az angol sztárcsapat játékoskeretét.

Ralf Rangnick még munkába sem állt Manchesterben, máris megvan az első igazolása Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

A sportbible.com megírta, hogy Rangnick a három magyar válogatott játékost (Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik) foglalkoztató RB Leipzig középpályását, Amadou Haidarát szeretné elsőként szerződtetni.

A mali válogatott labdarúgó 2019 óta a lipcseiek játékosa, az előző szezonban remekül teljesített, 43 meccsen lépett pályára és 6 gólt szerzett.

Haidara idén is alapembere a német csapatnak, amelytől az angolok 33 millió fontért szerezhetik meg, ugyanis ennyi a játékos kivásárlási ára.

Amadou Haidara hamarosan a Manchester Unitednél folytathatja Forrás: AFP/Ronny Hartmann

A Manchester Unitedet jelenleg megbízott edzőként korábbi játékosa, Michael Carrick irányítja, de hamarosan hivatalosan is bejelentik Ralf Rangnick kinevezését.