Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Manchester United máris megtalálta Ole Gunnar Solskjaer utódját, ugyanis mindenben megegyezett az új edzővel, Ralf Rangnickkal, akit ideiglenesen nevez ki a csapat élére.

Mint ismert, az angol rekordbajnok vasárnap menesztette Ole Gunnar Solskjaert, akinek ideiglenesen Michael Carrick vette át a helyét, ameddig a klubnál nem találnak átmeneti megoldást a végleges megoldás előtt. Az egykori középpályás kedden győzelemmel kezdte edzői pályafutását, miután a MU 2-0-ra legyőzte a Villarreal csapatát a Bajnokok Ligájában és biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

A The Athletic azonban arról számolt be, hogy a Manchester United a Liverpool és a Chelsea példáját követve német edzőt ültet le a kispadra. A lap beszámolja szerint

mindenben megegyezett a MU és Ralf Rangnick, aki otthagyná a Lokomotiv Moszkva sportigazgatói állását a Vörös Ördögök kedvéért.

Az egyelőre kérdéses, hogy az orosz csapat beleegyezik-e mindebbe, de a Manchester United szerint ez nem jelent problémát.

Német edző irányíthatja a Unitedet a jövőben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

A portál beszámol arról is, hogy

a 63 éves szakember 6 hónapos szerződést írt alá május végéig, de azt követően is marad a klubnál, és további két évig tanácsadói munkakörben fog tevékenykedni.

Rangnick - aki olyan Premier League-edzők mentora volt korábban, mint a listavezető és Bajnokok Ligája-győztes Chelsea-t vezető Thomas Tuchel, illetve a Liverpoolt gardírozó Jürgen Klopp - korábban a Leipziget, a Schalkét és a VfB Stuttgartot is irányította a Bundesligában. A hétvégi Chelsea elleni mérkőzésen azonban még nem ülhet a MU kispadjára, mivel ennyi idő alatt nem tudják elintézni a munkavállalási engedélyét. A United egyelőre hivatalosan még nem erősítette meg a hírt.