A Ferencváros vezérigazgatójában maradt hiányérzet a csoportkör után

Peter Stöger bemutatkozó sajtótájékoztató, FTC, fradi, Ferencváros, FTC labdarúgócsapat új edzője, Groupama Aréna sajtóközpont, 2021.06.09., Orosz Pál
Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint van hiányérzetük amiért negyedik helyen zártak az Európa-liga csoportkörében, de megjegyezte, "már-már Bajnokok Ligája szintű négyesben" szerepeltek.

"A sorsolás után már tudtuk, nagyon nehéz lesz, de arra nem számítottunk, hogy riválisaink ilyen jól teljesítenek majd a saját bajnokságukban" - utalt az M1 aktuális csatornán a sportvezető arra, hogy a Real Betis a spanyol, míg a Bayer Leverkusen a német bajnokságban áll a harmadik helyen. "Ennek ellenére van bennünk hiányérzet, de azt is látni kell, hogy a Bröndby, a Lokomotiv Moszkva, a Sturm Graz és a Ludogorec kevesebb ponttal végzett utolsóként a csoportjában".

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója Fotó: Koncz Márton - Origo

A Ferencváros öt vereség után a csütörtöki zárófordulóban a már biztos első Leverkusent győzte le 1-0-ra. Orosz szerint a gyógyszergyáriak "még akkor is borzasztóan erősek", amikor nem a legjobb összeállításukban lépnek pályára, mert így is csupa válogatott játékos szerepelt náluk. Hozzátette, a Leverkusen jövőre a Bajnokok Ligájában szeretne futballozni és arra vágyik, hogy Európa legjobb húsz klubja közé tartozzon, ennek fényében pedig különösen értékes a csütörtöki diadal.

"Azért kell dolgozni, hogy jövőre is legalább az Európa-liga csoportkörében legyen érdekelt a Ferencváros. A realitás a keretet és a financiális lehetőségeket tekintve ez, de a cél természetesen a Bajnokok Ligája, mert a lécet mindig magasra kell tenni" - fogalmazott Orosz Pál.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy a téli átigazolási időszakban "nem lesz nagy mozgás" a csapatnál, mivel annak gerince rendben van. A jövőt illetően kijelentette, a bajnoki cím megvédése a prioritás.

A Ferencváros egy győzelemmel és öt vereséggel végzett a G csoport negyedik helyén a második számú európai kupasorozatban. Elsőként a Leverkusen - a Groupama Arénában elszenvedett vereség ellenére - a nyolcaddöntőbe került, mögötte a második Real Betis is továbbjutott, míg a skót Celtic Glasgow harmadikként a Konferencia-ligába került át.