Újabb meccset halasztottak el az angol bajnokság karácsonyi fordulójából

Everton
Ben Godfrey of Everton looks on during the Premier League match between Crystal Palace and Everton at Selhurst Park, London on Sunday 12th December 2021. (Photo by Federico Maranesi/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb találkozót halasztottak el a labdarúgó Premier League következő fordulójából, amelyben így a Burnley-Everton összecsapást sem rendezik meg.

Egy nappal korábban a liga még elutasította, pénteken azonban már jóváhagyta az Everton halasztási kérelmét. A liverpooli gárda első keretéből hat játékosra sérülés, ötre pedig koronavírus-fertőzés miatt nem számíthat a vasárnapi találkozót illetően Rafael Benítez vezetőedző, akinek így kilenc mezőnyjátékosa és három kapusa bevethető, és öt fiatalt hívott fel a hiányzók pótlására.

Ez már a 13. olyan mérkőzés a bajnoki idényben, és a harmadik a hét végi fordulóban, amit a csapatoknál észlelt koronavírusos esetek miatt nem lehet megrendezni. Csütörtökön a Liverpool-Leeds United és Wolverhampton Wanderers-Watford összecsapást mondták le, amelyeket szintén vasárnap rendeztek volna meg.

A Premier League ugyanakkor továbbra is igyekszik az eredeti menetrend szerint haladni, és ahol biztonságos a lebonyolítás, ragaszkodik a kijelölt időpontokhoz. Ennek feltétele, hogy a csapatok keretében 13 mezőnyjátékos és egy kapus játékra alkalmas legyen.