Mintha megőrültek volna a csapatok a karácsonyi hangulattól

Horizontal FOOTBALL MATCH STAND CLOSE-UP SPORTS FAN FANCY DRESS SANTA CLAUS
Bolton Wanderers' fans wearing fancy dress in the crowd during the English Premier League football match between Sunderland and Bolton Wanderers at the Stadium of Light, Sunderland, north-east England, on December 18, 2010. AFP PHOTO/GRAHAM STUART FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. (Photo by GRAHAM STUART / AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen hihetetlen eredmények születtek 58 évvel ezelőtt, az angol élvonal karácsonyi fordulójában. Az egy szem két- illetve három gólos meccs résztvevői alighanem elbujdostak szégyenülkben. 

Az angol élvonal (Division One) 1963-64-es kiírásának karácsonyi fordulója maga volt a színtiszta őrület. Az 1963. december 26-én rendezett Boxing Day-forduló ugyanis olyan gólzáport hozott, hogy alig győzték számolni a drukkerek a találatokat. A forduló tíz meccsén összesen 66 gól született, ami 6,6-es gólátlag.

A 2-0-s Leicester-Everton és a 3-0-s Sheffield Wednesday-Bolton mérkőzések még alaposan le is húzták az átlagot, ezek nélkül a másik nyolc meccs, 7,625-ös gólátlaggal büszkélkedhetett.

Az előző idényben bajnoki címet nyerő az angol válogatott élére kinevezett sikeredző, Sir Alf Ramsey nélkül már korántsem volt olyan acélos, és 10-1-re kapott ki a Fulham otthonában. A londoniak csatára, Graham Leggat három percen belül vágott három gólt (végül hozzátett még egy negyediket is), amivel 50 éven át tartotta az angol élvonal leggyrosabb mesterhármasának rekordját, míg Sadio Mané meg nem döntötte azt. Két nappal később az Ipswich hazai pályán 4-2-re verte a fehéreket.

A szezon végén ezüstérmes Manchester United a Burnley otthonában kapott nagy verést. A később bajnok Liverpool a félidőben még csak 1-1-re állt a Stoke ellen, a második 45 percben aztán megsemmisítették a vendégeket. A Blackburn Rovers mindkét félidőt 4-1-re nyerte a West Ham otthonában, később azonban a bajnokságban csak szenvedő londoniak lehettek elégedettebbek, ugyanis tavasszal megnyerték az FA-kupát.