Vágólapra másolva!
Mikel Arteta, a Premier League-ben szereplő Arsenal edzője pozitív koronavírustesztet produkált, így nem lehet ott a kispadon csapata Manchester City elleni szombati mérkőzésén.

Az észak-londoni klub rövid közleményéből kiderül, hogy a baszk szakember a kormányzati irányelveknek megfelelően izolálódik, ezért nem ülhet le a kispadra a Manchester City elleni szombat délutáni meccsen.

Mikel Arteta csapata remek formában várhatja a City elleni meccset Forrás: AFP/Adrian Dennis

Arteta a visszavonulása után 2016 júniusában csatlakozott Pep Guardiolához, akit azon a nyáron neveztek ki a Manchester City élére. A baszk szakember három és fél évig dolgozott Guardiola segítőjeként mielőtt kinevezték az Arsenal edzőjének.

Edzői pályafutása alatt hat meccset játszott a Manchester City ellen, ezekből ötöt elveszített. A két csapat augusztusi meccsét Guardiola csapata nyerte 5-0-ra, igaz, akkor az Arsenal tartalékos csapattal állt fel az Etihad Stadionban, ráadásul Granit Xhaka kiállítása miatt közel egy órát emberhátrányban játszott.

A szombati mérkőzés egész biztosan szorosabb lesz, ugyanis a 2021-es naptári évben a City után az Arsenal szerezte a legtöbb pontot a Premier League-ben, ráadásul Arteta csapata a legutóbbi 11 meccséből nyolcat megnyert, és a pocsék szezonkezdés után már a negyedik, BL-szereplést érő helyről várja a január 1-én sorra kerülő rangadót.