Nehézségek az Afrika Kupán: korlátozott nézőszám, sok koronavírusos eset

2022.01.05. 09:07

Csak korlátozott létszámban engedik be a nézőket a vasárnap kezdődő labdarúgó Afrika Kupa mérkőzéseire.

A kontinentális szövetség (CAF) bejelentése szerint a házigazda Kamerun találkozóira a stadionok kapacitásának 80 százaléka lesz használható, minden más meccs esetében pedig az adott aréna férőhelyeinek legfeljebb 60 százalékát foglalhatják el a szurkolók. Az intézkedésre a koronavírus-járvány, illetve az omikron variáns terjedésének lelassítása érdekében került sor.

A tornát nyitó összecsapást Kamerun játssza Burkina Faso ellen a yaoundei Olembe stadionban, amelynek befogadóképessége 60 ezer néző.

Korlátozott számban lehetnek csak nézők a stadionokbanForrás: AFCON, Facebook

A CAF közleményében azt is jelezte, hogy szigorú egészségügyi előírások vonatkoznak a szurkolókra, akik csak akkor tekinthetik meg a mérkőzéseket a helyszíneken, ha be vannak oltva és negatív teszttel is rendelkeznek.

A jegyértékesítés kedden kezdődött, ugyanakkor az elmúlt hetekben a stadionok készültségi állapota, valamint az omikron variáns gyors terjedése uralta az Afrika Kupával kapcsolatos sajtóhíreket. Több válogatott is jelezte, hogy a tornára készülő keretben vannak pozitív teszteredmények, többek között Algéria, Elefántcsontpart és Marokkó is küzd a problémával.

A 24 csapatos Afrika Kupa február 6-ig tart.

Ajánlataink