Társoldalunk:

Meghalt a Real Madrid legendás focistája

2022.01.18. 10:50

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid a hivatalos honlapján tudatta, hogy 88 éves korában meghalt a klub legendás játékosa, a focivilág valaha volt egyik legnagyobb játékosa, Francisco "Paco" Gento.

Paco Gento az egyetlen játékos a futballtörténelemben, aki hatszor nyerte meg a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et. 1953 és 1971 között 600 meccsen 182 gólt szerzett a Real Madridban, ahol az eltöltött 18 szezon alatt a hat BEK-siker mellett tizenkétszer lett bajnok, kétszer Spanyol Kupa-győztes. Emellett egy-egy alkalommal elhódította az Interkontinentális Kupát és a Világkupát, illetve kétszer a Latin-kupát. 43 alkalommal szerepelt a spanyol válogatottban.

A klub szerint Paco Gento hűen képviseli a Real Madrid értékeit, etalon volt és lesz továbbra is a Real Madrid és a sportvilág számára. A madridi szurkolók és minden focirajongó mindig igazi legendaként gondol majd rá.

Meghalt Francisco GentoForrás: AFP/Staff

Francisco Gento 88 éves korában halt meg.

A legendás játékos együtt játszott 1958 és 1966 között Puskás Ferenccel, illetve 1958 és 1964 között Alfredo Di Stéfanóval, hármasukat minden idők legrettegettebb csatártriói közé sorolják.

A Real Madrid részvétét fejezte ki a klub összes tagjának, szurkolójának, a feleségének, Mari Luznak, fiainak, Franciscónak és Juliónak, unokáinak, Aitanának és Candelának, valamint rokonainak, kollégáinak és szeretteinek.