A Barcelona és a PSG is vinné az Arsenal csatárát

Arsenal Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League Arsenal vs Chelsea Barclays FA Women's Super League Soccer Sunday 5th September 2021 WSL Women Horizontal FOOTBALL SPORT
Vivianne Miedema of Arsenal controls the ball during the Barclays FA Women's Super League match between Arsenal and Chelsea at the Emirates Stadium, London on Sunday 5th September 2021. (Photo by Federico Maranesi/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona és a Paris Saint-Germain is élénken érdeklődik az Arsenal női futballcsapatának holland csatára, Vivianne Miedema után.

A 25 éves csatár, aki posztján a világ egyik legjobbja, és, akit sokan Robin Van Persie női megfelelőjének tartanak, 2017 óta az Arsenal játékosa. Miután a nyáron lejáró szerződését nem hosszabbította meg, így már szabadon igazolható lesz, és szinte biztos, hogy elhagyja a londoniakat.

Mint az AD című holland lapnak elmondta, legfőbb álma, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen, erre pedig nem az Arsenallal kínálkozik a legnagyobb esély. Éppen ezért ügynökein keresztül már tárgyalásban áll a francia Paris Saint-Germainnel és a jelenlegi címvédő FC Barcelonával is több más klub mellett. De mint mondja, még "az Arsenallal való folytatás előtt sem zárultak be a kapuk".

Miedema a holland válogatottban 104 mérkőzésen 85 gólt lőtt, 2017-ben Európa-bajnok, míg 2019-ben vb-ezüstérmes lett a csapattal. Az Arsenalban 116 meccsen 109 gólnál jár. A 2019-20-as BL-idényben 10 góljával holtversenyben lett a sorozat gólkirálya.