Társoldalunk:

Ezúttal Kispesten kapott ki a Fehérvár

2022.02.13. 16:12

A labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában a Budapest Honvéd 3-1-re legyőzte a MOL Fehérvár FC csapatát a Bozsik Arénában, így Szabics Imre csapata a harmadik bajnoki meccsét is elvesztette a tavaszi szezonban.

A Horváth Ferencet váltó Nebojsa Vignjevic eddig két meccsen irányította a Honvéd csapatát, az elsőn kikapott Kisvárdán, a másodikon azonban továbbjutott a MOL Magyar Kupában az NB II-es Kecskeméti TE ellen. A kispestiek a legutóbbi három bajnoki fordulóban nem szereztek pontot, ráadásul pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnoki találkozójukból csupán egyet tudtak megnyerni. A Fehérvár rosszul kezdte a 2022-es évet, kikapott előbb a Puskás Akadémiától, majd a Debrecentől, kedden azonban fölényesen legyőzte a Magyar Kupában az NB II-es Szeged csapatát. A tabellán a Fehérvár állt előrébb, azonban Szabics Imre csapata az OTP Bank Ligában mindössze egy mérkőzést nyert meg vendégként a 2021/22-es szezonban. 

A fehérvári Michael Heister és a kispesti Nagy Dominik harca a labdáértForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Honvéd kezdte jobban a meccset, és már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, azonban Dejan Drazic bal felső sarokba tartó fejesét Kovács Dániel hatalmas bravúrral védeni tudta. Három perccel később a Vidinek is volt egy óriási ziccere, de Kenan Kodro hatméteres fejesét Szappanos Péter vetődve hárította. A folytatásban komoly iramot diktált mindkét csapat, mindkét kapu előtt adódtak nagy helyzetek, de az utolsó passzokba többnyire hiba csúszott, így a két kapusnak az első félidőben nem kellett újabb bravúrt bemutatnia.

A második félidőben ismét a Honvédé volt az első helyzet. A 48. percben Mohamed Mezghrani jobbról belőtt labdájára Nenad Lukic érkezett a rövid oldalon, megelőzte Fiola Attilát, de a közeli pörgetése kapu fölé ment. Egy perccel később megszerezte a vezetést a Fehérvár. Peter Zulj kapott egy remek átadást, tolt rajta egyet a tizenhatoson belül, majd Tamás Krisztián takarásában 15 méterről a kapuba lőtt.

A szerb Nebojsa Vignjevic, a Honvéd vezetőedzőjeForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az 54. percben kis híján egyenlített a Honvéd. Egy szöglet után Batik Bence csúsztatta meg a labdát, amely pont a kapu előtt álló Hidi Patrik fejére ment, de a kispesti középpályást annyira meglepte a labda, hogy három méterről kapu fölé fejelt. Hidi hibája azonban nem került sokba, mert egy perccel később gólt lőtt a Honvéd. Tamás Krisztián átadását Nagy Dominik vette le 15 méterre a kaputól, tort rajta egyet, majd kilőtte a bal alsó sarkot.

A folytatásban mindkét csapat ment előre a győzelemért, voltak helyzetek mindkét oldalon, de a következő ziccerre több mint húsz percet kellett várni. A 78. percben aztán megfordíthatta volna a meccset a Honvéd. Nagy Dominik tálalt remek labdát Marko Petkovic elé, a szerb válogatott védő ziccerét azonban Kovács Dániel lábbal védeni tudta.

Oleksandr Petrusenko góljával fordított a HonvédForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A 86. percben aztán egy gyönyörű góllal fordított a Honvéd. Nagy Dominik 19 méteres szabadrúgása a keresztlécen csattant, a kipattanó azonban az ukrán Olekszandr Petrusenko elé került, aki megcsinált egy cselt a tizenhatoson belül, majd 12 méterről a léc alá bombázott.

A 91. percben eldöntötte a meccset a kispesti csapat. Egy hatalmas védelmi hiba után a lendületből érkező Nagy Dominik elé került a labda, aki tíz méterről Kovács Dániel lábai alatt a kapu közepébe bombázott.

Ezzel a győzelemmel a Honvéd megszerezte az első tavaszi győzelmét a bajnokságban és feljött a tabella 8. helyére. A Fehérvár ugyan maradt a negyedik helyen, de a harmadik tavaszi bajnoki meccsét is elvesztett és már kilenc pont a hátránya a harmadik helyen álló Ferencváros mögött.