A Manchester United után újabb PL-sztárcsapatot ejtett ki az FA-kupából a másodosztályú együttes

Middlesbrough v Tottenham Hotspur: The Emirates FA Cup Fifth Round Emirates FA Cup Soccer Tuesday 1st March 2022 Middlesbrough vs Tottenham Hotspur FA Cup NurPhoto Horizontal FOOTBALL SPORT
Middlesbrough's Josh Coburn celebrates after scoring during the FA Cup Fifth Round match between Middlesbrough and Tottenham Hotspur at the Riverside Stadium, Middlesbrough on Tuesday 1st March 2022. (Photo by Mark Fletcher /MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur legyőzésével bejutott az angol FA-kupában a legjobb nyolc közé a másodosztályú Middlesbrough.

A közép-angliai csapat, amelyik 33 forduló után csupán a 8. helyen áll az angol másodosztályban (Championship), és legjobb esetben is csak a még rájátszást jelentő hatodik hely elcsípésére van esélye, az FA-kupa idei kiírásában eddig nagyon csillog. Azok után, hogy a legjobb 32 közé kerülésért idegenben győzték le 3-2-re a Mansfield Townt, a nyolcaddöntőben az Old Traffordon verték 1-1 után tizenegyesekkel a Manchester Unitedet.

Ezúttal nem került sor büntetőkre, viszont a rendes játékidő sem hozott gólt a Tottenham Hotspur elleni hazai mérkőzen. A meccs egyetlen góljára a 107. percig kellett várni, akkor Joshua Coburn talált a londoniak kapujába.

A Boro legutóbb 2017-ben jutott a sorozat negyeddöntőjébe, aminél jobban csupán három kiírásban szerepelt: 1997-ben döntőt játszhatott, de 2-0-ra kikapott a Chelsea-től, míg 2002-ben és 2006-ban az elődöntő jelentette a végállomást.