A Chelsea-Real Madrid párharc lett a BL-sorsolás legjobban várt összecsapása

Karim Benzema Real Madrid Chelsea
Chelsea's German defender Antonio Ruediger (C) challenges Real Madrid's French forward Karim Benzema during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Real Madrid and Chelsea at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on April 27, 2021. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Sorsoltak a Bajnokok Ligájában, amit követően kialakultak a negyeddöntős és a majdani elődöntős párosítások is. A párharcok közül a címvédő Chelsea és a 13-szoros győztes Real Madrid összecsapása emelkedik ki.

Pénteken már csak nyolc csapat várhatta a Bajnokok Ligája sorsolását a svájci Nyonban, ahol kialakult a negyeddöntők párosítása.

A nyolcaddöntős párharcok továbbjutói várhatták a sorsolást, így az Atlético Madrid, a Bayern München, a Benfica, a címvédő Chelsea, a Liverpool, a Manchester City, a Real Madrid és a Villarreal volt érdekelt. A BL-ben ilyen magasságokban már nincs kiemelés, ahogyan egyéb korlátozás sem, így azonos országból érkező csapatok is összekerülhettek volna.

A sorsolásban a francia, játékosként a Manchester United csapatával BL-győztes Mikael Silvestre segédkezett. Az alábbi negyeddöntős párosítások alakultak ki:

  • Chelsea-Real Madrid
  • Manchester City-Atlético Madrid
  • Villarreal-Bayern München
  • Benfica-Liverpool

Az elődöntőben a Manchester City-Atlético továbbjutója találkozik a Chelsea-vel vagy a Real Madriddal, a másik ágon a Benfica vagy a Liverpool találkozik a Villarreallal vagy a Bayern Münchennel, az első helyen írt párharc továbbjutója kezd majd hazai pályán.

A negyeddöntős meccseket április 5-6-án és 12-13-án rendezik, az elődöntőket április 26-27-én és május 3-4-én rendezik. Az eredetileg szentpétervári döntőt május 28-án rendezik majd a párizsi Stade de France-ban.