Vágólapra másolva!
Szerda este a labdarúgó Mol Magyar Kupa második elődöntőjében a Ferencváros 4-1-re legyőzte a másodosztályú Győri ETO csapatát, ezzel Sztanyiszlav Csercseszov csapata bejutott a fináléba, ahol majd a címvédő Újpestet kiejtő Pakssal találkozik majd.

Óriási érdeklődés közepette rendezték meg a Mol Magyar Kupa második elődöntőjét, ahol több mint hatezer néző látogatott ki a győri stadionba. A Győr és a Fradi legutóbb 2015 márciusában találkozott egymással az NB I-ben, akkor a fővárosiak 3-0-s győzelmet arattak az ETO Parkban. A két csapat mostani összecsapása jubileumi, hiszen 150. alkalommal találkoztak tétmérkőzésen.

A zöld-fehérek remek formában vannak, minden sorozatot figyelembe véve 11 meccs óta veretlen, ebből nyolcat megnyertek, háromszor pedig döntetlent játszottak. Ezzel szemben a Győr a másodosztályban csupán a 11. helyen áll, a kupában azonban többek között a Puskás Akadémiát és a MOL Fehérvárt is búcsúztatta, ráadásul Nagykanizsán, valamint legutóbb otthon a Vidi ellen is hátrányból harcolta ki a továbbjutást.

Sztanyiszlav Csercseszov alaposan felforgatta kezdőcsapatát a hétvégi bajnokihoz képest, bekerült többek között Pászka Lóránd, aki életében először kezdett tétmérkőzésen a Ferencváros színeiben.

A fővárosi együttes a Dibusz – Somalia, Mmaee, Blazic, Pászka, Esiti, Loncar, Zachariassen, Auzqiu, Tokmac, Boli összeállításban kezdett, míg a hazaiak vezetőedzője, Klausz László a Fadgyas – Kovács, Kiss, Csonka, Lipták, Forgács – Óvári, Tuboly, Toma, Farkas – Vitális tizenegynek szavazott bizalmat.

A Ferencváros játékosa, Kristoffer Zachariassen ezúttal is eredményes volt Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A várakozásoknak megfelelően ferencvárosi fölénnyel kezdődött a mérkőzés, de az első negyedórában nem alakult ki komoly helyzet. Ezt követően a Fradi akár a vezetést is megszerezhette volna, de Zachariassen a kapufára bombázott. A folytatásban is a Ferencváros diktálta a tempót, és igyekezett feltörni a győriek masszív védekezését. A hazaiak végül a félidő feléig bírták ki kapott gól nélkül, aztán a Ferencváros nyomasztó fölénye góllá érett. Két védő is bizonytalankodott a tizenhatoson belül, Zachariassen passza után pedig Boli pedig közelről akrobatikus mozdulattal lőtt a kapuba.

Alig tíz perccel később aztán Fradi óriási lépést tett a döntőbe kerülés felé, ugyanis Loncar szabadrúgása után a szabadon maradt Zachariassen fejelt a kapu bal oldalába. A norvég középpályás a hétvégén, a Budapest Honvéd ellen is eredmény volt, és akkor is csapata második gólját szerezte.

A második félidőt is remekül kezdte a Fradi, az 52. percben pedig végképp eldöntötte a továbbjutást. Tokmac szerezte vissza a labdát az alapvonalnál, majd a középre tett passzát a hosszún érkező Boli lőtte az üres kapuba.

Tokmac adta a gólpasszt a Ferencváros harmadik góljánál Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Ferencváros a harmadik találat után érezhetően visszavett az iramból, a Győr a cseréknek köszönteően bátrabban kezdett el focizni és a folytatásban igyekezett legalább a becsületgólt megszerezni, ám igazán komoly veszélyt nem tudott jelenteni Dibusz kapujára. A Fradi kapusának a 67. percben kellett először védenie, amikor a csereként beállt Vernes lőtt kapura mintegy 20 méterről.

Aztán a 72. percben a hazaiak erőfeszítései kifizetődtek, ugyanis Vernes szabadrúgása után Bacsa Patrik szépített. Ez volt az első gól, amit a Ferencváros kapott a Magyar Kupa idei szezonjában.

A Ferencváros magabiztosan jutott be a Magyar Kupa döntőjébe Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A győriek gólja némiképp ébresztőleg hatott a vendégekre, akik kissé belealudtak a meccsbe a biztos veztetés tudatában. Egy szöglet után a csereként beállt Marko Marin lövésébe Lipták Zoltán elképesztően szerencsétlen mozdulattal ért bele, így az ő öngóljával visszaállította Csercseszov csapata a háromgólos különbséget, amit az utolsó percekben magabiztosan tartott meg. A Fradi ezzel bejutott a sorozat fináléjába. A Magyar Kupa történetében először lesz Paks-Ferencváros döntő.

Magyar Kupa, elődöntő
ETO FC-Ferencváros 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Bacsa (73.), Lipták (78.-öngól), illetve Boli (23., 52.), Zachariassen (32.)

A döntőt május 11-én rendezik a Puskás Arénában.