Vágólapra másolva!
A hétvégén a labdarúgó NB I-ben története harmincharmadik bajnoki címét megnyerő Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtezőjének első körében biztosan kiemelt lesz.

A magyar bajnok az elmúlt években az Európa-liga és a BL főtáblájára is feljutott, így ezen a szinten erősnek mondható, 15.500-as UEFA-együtthatóval rendelkezik. Ennek köszönhetően az első körben már mindenképp kiemeltnek számít.

Ez nagy könnyebbség lehet egy újabb hosszú meneteléshez, mert így a magyar bajnok olyan csapatokat biztosan elkerül az első körben, mint a legutóbb BL-csoportkörös svéd Malmö, az Európa-ligában nyolc közé jutó norvég Bodö/Glimt, a bolgár Ludogorec, valamint a finn HJK, a szlovák Slovan, illetve a görög, a román vagy a horvát bajnok.

A Ferencváros kiemelt lesz a BL-selejtezőben Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Viszont ennél is érdekesebb lehet, hogy kik lehetnek a Fradi lehetséges ellenfelei. Mivel a legtöbb bajnokságban még nem dőlt el az aranyérem sorsa, így még teljesen nem ismert minden csapat. Azonban az biztosnak tűnik, hogy a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk, a feröeri KÍ Klaksvík, a kazah Tobol Kosztanaj, az északmacedón FK Skupi, a grúz Dinamo Batumi vagy a Puskás Akadémiát tavaly nyáron az Európa-konferencialigából kettős győzelemmel kiejtő lett RFS Riga nem lesz kiemelt az örmény, a lengyel, az albán, a máltai és a koszovói bajnok mellett.

Amennyiben a Ferencváros továbbjut az első selejtezőkörből, tavalyhoz hasonlóan ismét kiemelt lehet a második körben is.

Az UEFA június 14-én készíti el az első, június 15-én pedig a második selejtezőkör párosítását.