Mourinho elsírta magát, miután olyat tett, amit még senki a futballtörténelemben

fbl Horizontal
Roma's Portuguese head coach Jose Mourinho claps his hands during the UEFA Conference League semi-final second leg football match between AS Roma and Leicester City at The Olympic Stadium in Rome, on May 5, 2022. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Vágólapra másolva!
José Mourinho történelmet írt, ugyanis a portugál szakember lett az első edző, aki négy különböző klubbal is bejutott egy európai kupasorozat döntőjébe, ráadásul ő az első, aki az UEFA-Kupában, az Európa-ligában, a Bajnokok Ligájában és az Európa Konferencia-ligában is döntőbe vezette aktuális csapatát.

José Mourinho csapata, az AS Roma csütörtök este 1-0-ra legyőzte a Leicester Cityt, ezzel bejutott a Konferencia-liga döntőjébe. A portugál szakember pályafutása során immáron négy kupadöntőbe jutott aktuális csapatával, korábban ilyenre még soha nem volt példa.

Először 2003-ban játszhatott nemzetközi kupadöntőt, akkor a Portót vezette UEFA Kupa-, majd egy évvel később, 2004-ben a Bajnokok Ligája döntőbe. Szintén BL-döntős volt 2010-ben az Inter edzőjeként, valamint 2017-ben a Manchester Uniteddel szerepelt az EL-fináléban.

A portugál edző ezek közül mindegyik döntőjét megnyerte. Nem is csoda, hogy a történelmi tettet megkönnyezte.

Ez a győzelem az egész Roma-családé. Nemcsak azoké, akik a pályán voltak és akik a kispadon ültek, hanem az egész stadioné. A legnagyobb erősségünk az a családias légkör, ami a szurkolókat és a csapatot eggyé kovácsolja" – mondta Mourinho a Sky Italiának.