Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligája A divíziójának pénteki játéknapján Belgium hazai pályán 4-1-re kikapott a holland válogatottól, míg a címvédő francia csapat 2-1-re kapott ki Párizsban Dániától.

A házigazda belgák előtt adódott a mérkőzés első komoly gólhelyzete, de Timothy Castagne a kapufát találta el öt méterről, majd a túloldalon Steven Berghuis ziccerénél védett hatalmas bravúrral Mignolet.

A belgáknak már a félidő derekánál kényszerűségből kellett cserélniük, mivel Romelu Lukaku megsérült.

Romelu Lukaku fél órát sem volt a pályán, sérülés miatt le kellett cserélni Forrás: Belga via AFP/Dirk Waem

A folytatásban a hollandok átvették az irányítást és veszélyesebben kezdtek játszani, a 40. percben pedig meg is szerezték a vezetést Bergwijn hatalmas góljával. A Tottenham szélsője sorozatban harmadik válogatott meccsén talált be, a negyedik gólját szerezve.

A hollandok a második félidőben sem vettek vissza, 15 perc alatt három gólt lőttek.

A belgák a folytatásban mindent megtettek, hogy legalább kozmatikázni tudjanak az eredményen, a 93. percben pedig Batshuayi révén összejött a szépítés, míg azt megelőzően kapufára és les miatt meg nem adott találatra futotta. Hollandia 1997 után tudta ismét legyőzni Belgiumot. Az első kör után a holland válogatott került az élre, megelőzve Walest 2-1-re legyőző Lengyelországot.

A Bajnokok Ligája döntőjének is otthont adó Stade de France-ban fogadta a francia válogatott Dániát. A vendégek cseppet sem megilletődve léptek pályára, ugyanis már a 4. percben eljutottak kapufáig. Negyedóra elteltével Mbappé passzából Benzema lőtt gólt, de les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Az első félidő végén Mbappé térde sérült meg egy passzt követően, a szünetben le is cserélték a PSG sztárját.

A házigazda fölénye aztán a második félidő elején gólláérett Benzema szenzációs találatával.

Az Mbappé helyére csereként beállt Christopher Nkunkuval játszott össze az ötszörös BL-győztes támadó, aki egy látványos cselsorozat után a jobb alsóba lőtt közelről.

Andreas Cornelius volt a meccs hőse, Dánia fordított és legyőzte a francia válogatottat Forrás: AFP/Franck Fife

A 68. percben aztán egy védelmi hibát kihasználva egyenlítettek a dánok Andreas Cornelius góljával.

A hajrában Kanté lövése csattant a kapufán, majd

a 88. percben jött a hidegzuhany, Dánia fordított. Cornelius két védővel a nyakán az ötös bal sarkáról hatalmas erővel bombázott a rövid felső sarokba.

Így az első játéknapot követően meglepetésre Ausztria vezeti a csoportot, amely 3-0-ra legyőzte a vb-ezüstérmes horvátokat.

Nemzetek Ligája, 1. forduló:

A divízió, 1. csoport:
Horvátország-Ausztria 0-3 (0-1)
Franciaország-Dánia 1-2 (0-0)

A divízió, 2. csoport:
Belgium-Hollandia 1-4 (0-1)