Vágólapra másolva!
Az angolok elleni 1-0-s győzelem után még a mindig szigorú Marco Rossi is széles mosollyal az arcán nyilatkozott, és dicsérte a fantasztikus győzelmet arató magyar válogatottat.

A kapitány elárulta, hogy a lefújásig nem tudta, hogy a magyar válogatott utoljára 60 éve, 1962-ben tudta legyőzni az angolokat, de mint mondta, sokáig nem is ünnepelhetik a hatalmas sikert.

Örülünk, de három nap múlva már Olaszország ellen játszunk, arra kell készülnünk. Voltak ma is hibáink, de kompaktak és szervezettebbek voltunk, mint az angolok, és remekül játszottunk. Ma este nem csak a bátorság volt fontos,

De az tény, hogy nem félünk sem Angliától, sem Németországtól, sem egyetlen csapattól. Sokan mondták, hogy hat meccsen majd nulla pontot szerzünk, és gólt sem fogunk rúgni. Igen, valóban ez a realitás, de nem mindig az erősebb csapat nyer a pályán. Nagyon szervezettek voltunk, gyakorlatilag tökéletesen betartottuk a taktikát, látszott a győzni akarás az egész csapaton."

Marco Rossi szerint ő csak szervező szerepet tölt be Fotó: Polyák Attila - Origo

Saját szerepét a győzelemben igyekezett kisebbíteni, mondván minden siker a játékosokon múlik.

"A meccseket a játékosok nyerik meg, az edzők csak szerveznek.

Mindenki nagyon sokat kiadott magából, ezért kezdtük meg máris a regenerációt. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a gyerekeknek is örömet tudtunk szerezni, hiszen ők jelentik a jövőt."