Vágólapra másolva!
Áramszünet miatt másfél órás késéssel kezdődött el az Ausztria-Dánia találkozó a Nemzetek Ligájában. A meccs kezdetéig a nézők elképesztő hangulatot teremtettek a stadionban.

A dán labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert az osztrákok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójában, a sorozat második fordulójában.

A szurkolók remek hangulatot teremtettek Forrás: AFP/Joe Klamar

A hétfő esti bécsi mérkőzés áramszünet miatt másfél órás késéssel kezdődött. A stadionban ülő nézők kihasználták a sötétséget,

és mobiltelefonjaikat a magasba tartva hullámozni kezdtek, és remek hangulatot teremtettek addig, amíg el nem kezdődött a találkozó.

Negyedórával este tíz után megkeződödött a meccs. A 25. percben Pierre-Emile Höjbjerg megszerezte a vezetést a dánoknak, majd a 69. percben nagy védelmi hiba következtében a hazaiak egyenlítettek Xaver Schlager révén. A hajrában Jens Stryger remek lövésével Dánia ismét megszerezte a vezetést, és végül megnyerte a meccset. Dánia a második győzelmét aratva hibátlan mérleggel vezeti a csoportot.

A Nemzetek Ligája első négy fordulóját júniusban, az utolsó kettőt pedig majd szeptemberben rendezik. A sorozat alapvető szisztémája nem változott: a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak az eggyel magasabb osztályba, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek, így a következő kiírásban eggyel lejjebb szerepelnek majd. Az NL-sorozatban kvalifikációt lehet szerezni a 2024-es, németországi Európa-bajnokság pótselejtezőjére.

Eredmények, 2. forduló:
A divízió:
1. csoport:
Ausztria-Dánia 1-2 (0-1)
korábban közölt hétfői eredmény:
Horvátország-Franciaország 1-1 (0-0)
Az állás: 1. Dánia 6 pont, 2. Ausztria 3, 3. Franciaország 1 (2-3), 4. Horvátország 1 (1-4)