Rossi: Ez a meccs edzői pályafutásom csúcsa

Marco Rossi magyar válogatott
Cesena, 2022. június 7. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 2. fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkőzésen az olaszországi Cesenában, a Dino Manuzzi Stadionban 2022. június 7-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Marco Rossi szemmel láthatóan meghatódva nyilatkozott a Wolverhamptonban, az Eb-ezüstérmes angolok ellen elért 4-0-s győzelem után.

"Senki nem számíthatott semmi ilyesmire, még a legszebb álmainkban sem.

Ők most egy igazi csapat! Nagyon örülök ennek az eredménynek, azt hiszem ez bevonul a magyar foci történelmébe. Különösen örülök, hiszen tudjuk még, hogy hol és mikor kezdtük el ezt a muknát, honnan indultunk és hova érkeztünk. Hihetetlen dolog ez az én számomra."

Marco Rossi újabb fantasztikus sikert könyvelhet el Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az olasz szakember nem habozott a válasszal, amikor az M4 Sport riportere azt kérdezte tőle, hogy ez a győzelem volt-e edzői pályafutása csúcsa?

"Igen, egyértelműen ez pályafutásom csúcsa. Az én karrierem Magyarországon kezdődött. Olaszországban a harmadosztályban elértük, amit lehetett,

Nagyon közel került a szívemhez Magyarország és a magyar emberek. A szurkolók ma is hihetetlenek voltak, azt kell mondjam, a magyar drukkerek még az olaszoknál is fantasztikusabbak. Nagyon büszke vagyok rájuk."

A játékosokhoz hasonlóan Rossi is láthatóan az érzelmei hatása alatt állt, nehezen tudott szakmai értékelést adni a wolverhamptoni 90 percrül.

"Nehéz most játékrendszerről, taktikáról beszélnem. Nagyszerű, több formációban bevethető játékosaik vannak az angoloknak, akik megpróbálták kihasználni a gyenge pontjainkat. De nem tudták kiaknázni a mélységeket, hiába próbálták túlterhelni a jobboldalunkat, nem bírtak velünk. Az összetartás első napján mondtam, hogy meló lesz, futás lesz, de senki nem mondhatja, hogy fáradtak voltunk.