A BL gólrekorderével erősít a Dortmund

HORIZONTAL
Ajax's Ivorian forward Sebastien Haller celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League football match between SL Benfica and Ajax at the Luz stadium in Lisbon on February 23, 2022. (Photo by CARLOS COSTA / AFP)
Vágólapra másolva!
Leszerződtette a Borussia Dortmund az elefántcsontparti Sébastien Hallert, aki a labdarúgó Bajnokok Ligája legutóbbi idényében egyedülálló rekordot döntött meg.

Haller az Ajax játékosa volt az elmúlt másfél évben, és a 2021-22-es BL-ben mind a hat csoportmérkőzésen, valamint a nyolcaddöntő odavágóján is betalált a kapuba, ami előtte senkinek sem sikerült a sorozatban.

A Dortmund 35 millió euróért vásárolja meg a holland bajnokság legutóbbi gólkirályát, aki az amszterdamiakkal 66 mérkőzésen összesen 47 gólig jutott, és két bajnoki cím mellett egy holland kupát is nyerni tudott.

A ma 28 éves elefántcsontparti támadó számára nem lesz ismeretlen a Bundesliga, ugyanis korábban két évig játszott az Eintracht Frankfurtban, a friss Európa-liga-győztes együttessel kupagyőzelemig és El-elődöntőig jutott.

Amellett, hogy Erling Haaland elhagyta a Dortmundot, a csapatnak nem Haller az első nagy nyári fogása, hiszen a klub már korábban hivatalossá tette, hogy három német válogatott – a Bayern Münchentől Niklas Süle, a Freiburgtól Nico Schlotterbeck, a Salzburgtól Karim Adeyemi – mellett többek között a török válogatott Salih Özcant is megszerezte.